Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
macho79 Sulmierzyce | 2005-04-11 15:04:57 Witam!!!
Jestem świeżo upieczonym, posiadaczem CB w mobilu !!!! Najpierw miałem Alana 42 z anteną Lemm 1,2m, ciągło to jakieś 4 km. , teraz zakupiłem Presidenta Harrego ze zmodyfikowaną modulacją amplitudy AM do 100% , antenke zakupiłem Alana 60 1,6m i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt , ze zakłocenia na masie, / karoserii/ są strasznie wysokie , . Mam Astrę 2,0 GSI W momencie włączenia silnika zakłocone mam nawet radio samochodowe, skala na CB sie zapełnia i zasięg jest strasznie krótki ok. 2km. Wszystko działa, bo u znajomego /MAREA/ moje radio ciągnie do 40 km z rewelacyjnym nadawaniem, !!!!!!!!! a u mnie ok. 2km. prawdopodobnie mam teżź przebicie na masie. Co mam zrobić i w jakiej kolejności , zeby zlikwidować problem...... Rezultat 15 km. w pełni by mnie zadowolił. Pozdrawiam i czekam na sugestie ......... można też pisać na adres grzeslaw13@poczta.onet.pl. Pozdrawiam i 73 |
Kafi CB FORUM nadajnik Mazowieckie | 2005-04-13 18:32:59 40km??????????????????????
Może 4km.! Jakoś nie bardzo w to wierzę! Pozdro. |
szymo_n Lada Samara okolice Łodzi | 2005-05-02 20:00:38 Witam a co powiecie na to zeby jako filtr przeciwzakloceniowy dac filtr ze starej pralki??? czytalem gdzies ze do CB to jest naprawde niezle i niedrogie rozwiazanie!!! czy ktos to juz praktykowal??? |