MotoNews.pl

Jeszcze raz. Jak zaprogramować kluczyk???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szulalem na forum, ale bez skutku. Wymienilem baterie w pilocie i nie wiem jak ponownie go zaprogramowac. Omega 94 - kluczyk z immobilajzerem na podczerwien. Dzieki.

przekręcasz w stacyjce do zapalenia się kontrolek naciskasz 2 przyciski w kluczyku (lub wszystkie jakie masz ) trzymasz do 30 sek i czekasz aż drzwi zamkną się i otworzą

Niestety taki sposób nie działa w tym kluczyku (przynajmniej u mnie mimo, że oba z dobrymi bateriami i sprawne). Działa w kluczykach "radiowych" po 95-tym...
Mam też dwa kluczyki sterujące podczerwienią i tylko jeden działa. Drugiego nijak nie idzie zaprogramować (pewnie tylko ASO zostaje)...Chyba, że cosik źle robię, ale w książce o Omie sposób programowania o którym mowa poniżej dotyczy (wyraźnie jest to tam zaznaczone) kluczyków "radiowych". O "podczerwonych" nic nie piszą cholery jedne....

A i jescze jedno. Jeden kluczyk nie miał baterii jak kupiłem auto i po włożeniu nowej nie hula do tej pory. Natomiast w drugim wymieniłem baterię (kilka sekund to zajeło) i po wymianie działa bez zarzutu i nie trzeba było nic programować...(cały czas piszę tu o "podczerwonych")...hmm....

[ wiadomość edytowana przez: MarcinK dnia 2005-12-07 08:25:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: MarcinK dnia 2005-12-07 08:26:01 ]

wygląda na to że ten drugi kluczyk jest padniety.
Zrób tak, może jeszcze idzie go zaprogramować; ten działający klucz (lub inny pasujący do stacyjki) włóż do stacyjki, przekręć na pozycje zapłon, a ten co nie działa skierój do góry w strone czujnika (czarny punkt na podsufitówce). Przytrzymaj ten środkowy guzik przez kilkadziesiat sekund (nie wiem ile), klucz powinien sie wprogramować. U mnie to działa.
ps. jeden z moich kluczy po upadku wygląda jak by działał (wysyła sygnał), ale nic nie idzie z nim zrobić. Za to drugi idzie bezproblemu programować.

No to wynika, że drugi kluczyk is dead... Nie działa ów sposób u mnie w każdym razie...Jestem baaaaardzo nie zadowolony!

A po co to programowac?
Ja tam wymienialem baterie w obu kluczykach i wszystko dziala

Nie wiem jak to sie robi, ale robi sie na pewno. Widzialem dwa razy, gosc wsiadala do auta, pozniej migmelo pare razy swiatelko wewnatrz i bylo zaprogramowane. Tylko co on robil???

Witam,
Mam B96. W instrukcji niemieckiej stoi napisane, że jeśli włoży się nową baterię do pilota w czasie < 3 min. pilot nie utraci pamięci. A programowanie wykonuje się wciskając i przytrzymując przycisk ryglowania na czas 30 sek.
Mam do wymiany baterię w jednym pilocie. Przy okazji pewnie wymienię i w drugim. Jeśli nabędę doświadczenie praktyczne, podzielę się...
Pozdrawiam