Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2005-04-24 10:22:00 a ja powiem tylko tyle kup lepiej e38 |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-24 13:20:27 Osobiście podoba mi sie ten czarny automat za 99tyś I jakbym miał kase to wybrałbym tylko diesla, ze względu na trwałość, dobre osiągi i małe spalanie. Czy było chipowane to niestety nie wiem jak sprawdzić a co do stanu technicznego to hmm musisz patrzeć na wszystko, ogólnie czy nic nie cieknie czy nie jest krzywy itd itp - nie ma konkretneo przepisu, ja zawsze kupuje na nosa. Jeżeli zależy Ci bardzo na osiągach to ja polecam 540 lub M5 wtedy masz frajde z jazdym ale też za to więcej płacisz a 2ga kwestia to taka że za jakiś czas diesla będzie Ci łatwiej sprzedać, w bmw są to bardzo trwałe i dobre silniki! |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-24 19:33:09 Jeżeli kupisz składaka czy auto które 10 lat widziało tylko zenka w stodola co ma Ursusa i malucha to jasne że będzie trzeszczeć, ale umiejętnie naprawiane i bez większych wypadków nie ma prawa naet 20 letnie. |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-04-25 11:04:27
To mnie rozbawiło do łez , to jakie auta mają najlepiej spasowane wnętrza? Daewoo, Fiat, Opel? te"usterki" wymienione przez Ciebie to chyba najmocniejsza strona BMW! Jezeli chodzi o silnik to ja wybrałbym diesla, nie dlatego, że mam ale dlatego, że się własnie przekonałem do diesli, a byłem ich dużym przeciwnikiem, w tym 3.0D dopiero poczujesz co to jest moment obrotowy! I jeszcze jedno, jeżeli podchodzisz do sprawy, że Diesle lubią "usprawniać", a świr, który pali gumy co skrzyzowanie, driftuje na co drugim zakręcie, to jak myślisz kupiłby benzyne czy diesla? Cokolwiek wybierzesz, to i tak nie pożałujesz... pzdr |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-25 13:03:02 Mnie już kiedyś przekonała 524 td do diesli Po 1wsze przesiadłem się z Poldka i czułem się jak w rakiecie no a co najważniejsze to spalani! - tzn jego brak |
omega26 Omega C26NE automat Zapomniana | 2005-04-27 12:58:56 Dziękuję za odpowiedzi
Co do tych wad ,które wymieniłem ,to były one w gazetce o uzywanych samochodach ,którą wydało Auto Moto i Sport . Nadal nie mam przekonania do diesli ,bo moją największą obawą jest wymiana turbiny i troska o wtryskiwacze ,bo przy naszej gnojówce ... Nawet Shell znalazł się na czarnej liście stacji . Plusy to więcej km na jednym baku ,co dla mnie też się liczy . Chociaż jechałem raz X5 3.0d i byłem mile zaskoczony pracą silnika i przyspieszeniem ,ale nie zapominajmy ,że gdyby nie turbina to diesel ,byłby nieco mułowaty . Tak jak pisałem ,boję się problemów z turbiną i wtryskami . Już nie chodzi o koszty paliwa ,tylko o unieruchomienie samochodu na jakiś czas ,w związku z problemami wyżej wymienionych części . Nikt nie odpowiedział na pytanie ,w którym poruszyłem temat nie fachowych napraw w ASO ,dotycząch np. wyreglowania lub wymiany Vanosa . Panowie po prostu nie umieli tego zrobić i liczyli na naiwność klienta ,ale trafili na znającego temat i musieli wszystko poprawiać . Ten temat był poruszany na forum M-Power ,na stronie streetracing.pl . Czy to reguła w naszym kraju ? Czy samochody BMW często się psują ? Jestem dociekliwy ,bo chce wybrać samochód ,z którego będę bardzo zadowolony . Wiem ,że układ jezdny i kierowniczy jest podobno perfekcyjny ,ale chcę żeby za tym szła też niezawodność . Nie chcę się ,żeby mnie spotkała sytuacja ,gdzie w korku samochód odmawia mi posłuszeństwa . Zaznaczam ,że jestem przeciwnikiem kupowania kradzionych częśći i będę tylko kupował oryginalne . Wiadomo ,że kupujesz tanio na giełdzie ,a jutro tobie ,albo koledze kradną samochód ,bo jest zapotrzebowanie i tak kręci się ten złodziejski interes . |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-04-27 14:05:04
Co do awaryjności to pierwsza zasada: Co może się zepsuć to napewno się zepsuje, wcześniej bądź później i w przypadku BMW raczej można powiedzieć później. Co do korków i usterek to ja Tobie zadam pytanie: Czy widziałeś kiedyś w korku, czy na autostradzie lub innej drodze, samochód marki BMW? Bo ja nie przypominam sobie... pozdrawiam |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-27 18:06:10 W beemce może nawet oleju braknąc a auto i tak jeszcze zrobi ze 1000km |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-04-28 11:43:04
oczywiście zepute BMW, o to mi chodziło... |
betka528 BMW Friend białystok | 2005-04-28 19:28:22 Wcale się nie dziwię,że jesteś dociekliwy i chcesz wiedzieć jak najwięcej,w sumie wywalasz kupę kasy(ale one poprostu tak się płacą).Mam od niedawna E-39 528 1998r.Wcześniej jezdziłem Omegą(niby flagowy model Opla)ale sorki..........nie ma porównania.Jedno co stwierdziłem z tych wad o które pytałeś(zaznaczam,że mam Bawarkę niedługo) to zawiewanie gdzieś przy szyberdachu i za grom nie mogę rozgryść co mu boli.Może ma to związek z tym,że nie działa mi uchylanie do góry ale leży i domyka się idealnie(według "fachowców").Zaznaczam,że auto na bank nie było bite.Ogólnie jestem pod wrażeniem tej marki i mam nadzieję,że jeszcze długo,długo będę.Pozdrawiam.A tak przy okazji to może mi ktoś podpowie ,gdzie w Białymstoku najlepsi są fachowcy specjalizujący się w BMW??(nie chodzi mi oczywiście o salon) |
omega26 Omega C26NE automat Zapomniana | 2005-04-28 21:51:00 Czy E39 530i i 530d mają łańcuch czy pasek rozrządu ? |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-28 22:51:54 Nie dam głowy ale chyba łańcuch, głupio jakby było inaczej! |