UWAGA!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kraj
PAP, MFi /2005-05-03 13:57:00
Ostrzeżenie przed gwałtownymi burzami

Krakowscy synoptycy ostrzegają przed gwałtownymi burzami z intensywnymi opadami deszczu, które w nocy z wtorku na środę i w środę mogą wystąpić w województwach: śląskim, świętokrzyskim, małopolskim i podkarpackim.

"Burze mogą spowodować lokalne podtopienia i znaczne utrudnienia w komunikacji" - napisał w komunikacie rozesłanym do służb w regionie dyżurny synoptyk krakowskiego Biura Prognoz IMiGW.

W ciągu 12 godzin może spaść średnio 20-30 mm, a lokalnie nawet 50 mm deszczu. Jeden milimetr wody na powierzchni jednego metra kwadratowego równa się jednemu litrowi wody.

W czasie burz wystąpi porywisty wiatr osiągający prędkość 18-20 m/sek., czyli od prawie 65 do 72 km/h.

informacje z:
onet informacje

Nawet mi nie wspominaj o burzy bo zła jestem... czekałam i przeszła bokiem...

ano burze tak maja...

A u mnie juz byla, polaaaaaaaaaaaaaaalo solidnie

w nocy byla fajna burza tak kolo 2 am

Echhhh

łee takie burze to ja mam w mozgu

Cytat:
2005-05-03 17:32:14, najmer pisze:
w nocy byla fajna burza tak kolo 2 am

u mnie tez.... az jasno od piorunow bylo

u nas straszna duchota wiec moze w nocy bedzie jakas burza

mnie przed chwilką odwiedziła tam do burzy nic niemam ale zmieniałem koła w aucie i ostatnie zostało jestem juz w trakcie.....a tu nagle deszcz i cały mokry do domu wróciłem

jak bedzie w nocy to sie bede cieszyl pobycze sie w pracy

Yankee mam nadzieję że wysłałeś ja w moją strone..

przedchwila wrocilem z Baranowa Sadomioerskiego
po drodze ladnie sie bluskalo

ja tez chce burze- wczoraj juz myslalem ze bedzie bo sie blyskalo a tu kupa....

a u mnie tylko pada w biłgoraju to przynajmniej mi wycieraczki nie nadazały zbierac wody szkoda ze kilometr za biłgorajem juz było such..a o burzy to nie ma co marzyc

jak wczoraj wracaliśmy ze Speedzią to średnio co 20 km wpadalismy w sciane wody jedyny plus to to, że chłodziło mi silnik dobrze bo cos temp za dużą zaczął łapać

u mnie troche dzis popaduje ale do burzy to temu daleko.
i dobrze bo pewnie znowu bym roboty mial kupe.

Kate - wspolczuje Ci bardzo

[ wiadomość edytowana przez: flowerman dnia 2005-05-04 10:32:57 ]

Flower przynajmniej Ty jeden

A dziś w radiu słyszałam że w moim regionie była jednak ze sporymi ulewami i troche szkód porobiła.

W sasienich miejscowosciach kolo mnie podobno nawet gradem syplo