Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kristod76 Omega'96 Sedan MV6 Zawiercie | 2005-05-18 22:11:42 Od wczoraj mam nowe i dość twarde amortyzatory Bilstein. Jeździ się super po zagrętach. Na prostej też jest ok, tylko na poprzecznych nierównościach komfort znacznie spadł. Ale oczywiście coś za coś - sam tak chciałem.
Mogę polecić wszystkim, którzy chcieli by mieć twarde zawieszenie, ale zastanawiają się, czy totalnie nie pogorszy to jazdy. Te amorki to dobry kompromis. |
disel Gliwice | 2005-05-18 22:16:52 jaka cena za szt? |
kristod76 Omega'96 Sedan MV6 Zawiercie | 2005-05-19 22:12:03 Tak właśnie wyglądają. Ja mam sprężyny standard, auto jest wyraźnie twarde, ale nie aż tak, żeby stanowiło to problem.
Mam std opony 205/65R15 i one trochę miękkości wprowadzają, więc generalnie jest akurat jak dla mnie, ale ja wyraźnie wolę twardsze zawieszenia. Koszty to: przód: 330 PLN z wymianą za sztukę. tył: 220 PLN z wymianą za sztukę. Zrobiłem w warsztacie zajmującym się tylko zawieszeniami w Porębie (pomiędzy Zawierciem a Siewierzem). Kręciło się tam w międzyczasie mnóstwo ludzi i przyglądałem się jak właściciel z nimi rozmawiał. Rozbawiło mnie to, jak gość w 2 letniej Lagunie zapytał się ile potrwa wymiana tulei, a gość odpowiedział: "godzinę i pięć minut". Najlepsze jest to, że ma to tak wyliczone, że klientów ma mnóstwo, a byłem umówiony na 11.00 i punktualnie wjechałem, co do minuty, bo przede mną było Cinquecento. |