Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2005-05-23 23:34:28 Witam
Żadko zwracam uwage na licznik kilometrów ale ostatnio mi sie to przytrafiło i stwierdziłem że stanęły w miejscu. A co gorsze nawet zdrowe walenie w deske ( może coś zaskoczy) nie przyniosło rezultatu nawet manipulowanie tym przyciskiem do resetowania przebiegu. Czy ten główny licznik jest połączony z tym mniejszym? bo jeśli tak to może zablokował mi się ten przycisk, bo jeśli nie to pewnie ślimak!!!. A może ktoś już to rozbierał bo na starych postach szukałem ale bez rezultatów |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2005-05-24 13:07:58 Wielkie dzięki
Jak tylko będe miał dzień wolny i sprzyjającą pogodę zabieram sie za to, u mnie pewnie jest ta sama przyczyna |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-05-24 17:54:55 Jeśli by to była linka, to nie działałby też szybkościomierz. Usterka tkwi w kołach zębatych napędu liznika przebiegu. Natomiast drgania są skutkiem zagiętego pancerza linki, na to pomoże jedynie ymiana |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-05-24 19:07:51 są inne przełożenia niestety, mialem taki licznik w legendzie PRL - u czyli PF 125 |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-05-30 15:23:11 Sołtys, czasem takie jaja się robią w miejscach, gdzie pancerz przechodzi przez otwory w nadwoziu, znaczy tam, gdzie są gumowe przelotki, uchwyty mocujące itp. Sprawdź to, bo kiedy pancerz nie jest solidnie i centrycznie w nich osadzony, będzie trzęsło . Jeśli to jest ok, to skontroluj jeszcze sam reduktor i wejście linki w szyblościomierz, rzadko, ale zdarza się, że kwadrat potrafi się wyciąć i linka tam dostaje trzęsiawki.
Smarowanie "towotem" może spowodować większe opory i grzanie się linki, więc trzeba umiaru, najlepszy do tego jest smar grafitowy, ten co tak qr,,,ko brudzi |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-30 20:07:01 Niewiem ale u ojca(ja mam digitala ) jak sie taka glupawka dziala zawsze pomagalo ponowne odpiecie linki przy napedzie w skrzyni lekkie wyciagniecie wsadzenie pokrecenie i na nowo zlozenie z lekko wyciagnieta linka.W 9/10 razy skutkowalo |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-06-02 11:24:17 Czasami też pomaga pociągnięcie za linkę (pod maską) tak, aby na odcinku ściana grodziowa - licznik było jej jak najmniej i żeby była prosta.
PS Jak kiedyś kupiłem podróbkę linki to i tak mi od nowosći drgała niestety, nie mówiąc o stukaniu, tak więc linka lince nierówna. [ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2005-06-02 11:25:33 ] |