Zalewanie wnętrza!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problemem jest to że pod dywanikiem kierowcy znajduje się bardzo dużo wody (jezioro). Cała wykładzina jest bardzo mokra. Gdzieś leje się woda ale niewiem którędy. Wystarczy mały deszczyk gdy auto stoii, jakieś 40 minut i w środku znowu jest woda. Co innego jak by to bylo podczas jazdy,ale występuje to też na postoju. Wyjełem ostatnio skrzynke bezpiecznikową uszczelniłem sylikonem- nic niepomogło. Zdjelem wykladzine w srodku, itam gdzie jest zawias dolny włożyłem zaslepke i takze ją uszczelniłem -niepomoglo. Nawet niewiem jakie mogą być jeszcze punkty w którym może lać sie do środka. Jeśli coś wiecie to dajcie znać. Pozdro

Witaj.Jak nie masz dywaników i wygłuszenia to zamknij się w środku z latarką. Wsuń głowę pod kierownicę i niech ktoś poleje Ci wodę z wiadra na przedni słupek i szybę. Zobaczysz skąd cieknie i wtedy po odtłuszczeniu silikon od zewnątrz oraz wewnątrz. W mojej ciekło po przewodach wychodzących do komory silnika oraz pod uszczelką przedniej szyby a w środku lało się wprost pod wykładzinę czego nie było widać a śmierdziało.Może też ciec jak drzwi nie dolegają dobrze do uszczelki.Powodzenia.

HEHE, TADEUSZ MNIE WYPRZEDZIL
Zrobilem wlasnie tak jak radzil i poskutkowalo

[ wiadomość edytowana przez: 83matys dnia 2005-01-15 19:00:31 ]

Cytat:
2005-01-15 16:08:47, kzyhu pisze:
(...)

A ja obstawiam oczywiście uszczelkę od szyby przedniej - najpewniej jej róg
U mnie tam poprzedni właściciel nakładł silikonu pod kolor samochodu, ale i tak czuje, że muszę sie tym zająć

U mnie lało się ale z zaworu nagrzewnicy...a to jakby inna bajka...pzdr

witam! jak kupilem samare pialem pod dywanem od strony kierowcy i z tylu wode tzn lud. Teraz sie roztopil i jest woda wylalem ja troche i teraz susze. Z kad ona sie mogla wziasc jak podloga jest zdrowa?? I w chlodnicy tez jest plyn czyli nie wycieka. I powiedzcie mi czym zastąpic mate wygluszajaca z pod dywanu bo od wody troche sie rozleciala. Oczywiscie od strony kierowcy. Pozdrawiam

Najpierw znajdź przeciek,bo co z tego ze zmienisz,jak dalej będzie mokro?
zrób tak jak pisza chłopaki wyzej-właź do auta,a druga osoba niech polewa wodą.

ja po zalaniu wywaliłem stare maty i na ich miejsce dałem wełnę mieneralną rockwoll-koszt kilkunastu zł w leroy-merlin za kilka metrów kwadratowych

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-01-25 23:39:08 ]

Wnetrze wnętrzem, ale jak u Was wygląda sprawa z zalewaniem bagażnika. U mnie żaby można hodować, a u ojca w samarze ropuchy . On próbował juz chyba wszystkiego, zwłaszcza że ma możliwości sprzętowe, i NIC. Ojciec wciąż walczy i się wścieka, a ja spokojnie wycieram wodę i tak od deszczu do deszczu...

Cytat:
2005-01-29 18:01:31, karol_ch pisze:
Wnetrze wnętrzem, ale jak u Was wygląda sprawa z zalewaniem bagażnika.

Popatrz tutaj, moze to ci pomoze

Niestety wszystko, co było omawiane w tym temacie już przerabialiśmy. Ja czyszczę ramkę pokrywy bagażnika baaardzo regularnie (u mnie i u ojca), a ojciec wywalił juz dwie uszczelki pokrywy. Szkoda słów, ten typ chyba tak ma.
Dodam jeszcze, ze jak jest mokro w bagażniku, to nieraz także i na tylnej półce. To jednoznacznie wskazuje na pokrywę bagaznika. Ale KTÓRĘDY to leci???!!!

moze z tamtad gdzie jest spryskiwacZ??

Cytat:
2005-01-29 21:31:09, Weider pisze:
moze z tamtad gdzie jest spryskiwacZ??

Myślisz, że płynie po rurce od spryskiwacza? Być może. Z tego, co pamiętam to jest ona obok wiązki el. od ogrzewania szyby. Może się uszczelka podwija. Dzięki, sprawdzimy to.

Witam

Uszczelka szyby, moze nie dolega w górnej częsci?.

Powiem jedno - mój Ojciec daaawno temu miał samarkę od nowości i nigdy mu nic nie przeciekało.
Ja kupiłem używaną, żeby samemu też się pobawić i co? A to rdzewieje, a to przecieka
Będę musiał się wziąść i powyciągać wszystkie okna i powymieniać uszczelki łącznie z uszczelnieniem prowadnic okiennych.

Cytat:
2005-01-29 21:46:54, sheriffnt pisze:
Witam Uszczelka szyby, moze nie dolega w górnej częsci?.

Byc może, tylko dlaczego. Przypominam, że w jednym z samochodów (w domu są dwie samary, mokro jest w obu) wymieniliśmy dwie uszczelki. Pokrywa bagażnika, przynajmniej od zewnątrz, wygląda normalnie. A wokół szyby na samej pokrywie jest sucho i nie za żadynch śladów czy zacieków.

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-01-29 22:13:02 ]

Może by tak sławny silikonik użyć, co?

Cytat:
2005-01-29 22:11:25, MikeB pisze:
Może by tak sławny silikonik użyć, co?

Tiaaa, jasneee .

Po wymianie uszczelki szyby, dalej mokro????? Okazało się, że podciekają lampy!

No i mamy winowajcę. Zawsze szukajcie tam. gdzie najciemniej, czyli pod latarnią .

jezeli moge cos dodac... to u mnie zbierala sie woda w przednich drzwiach!!!!!

uszczelka prepusczala, i woda ciekla po szybie, po czym zbierala sie w drzwiachzauwazylem to po zdemontowaniu tapicerki , na dole byla w 3 d..y wody, po ktoryms deszczu przebralo i wlewalo sie do auta....ale juz jest ok odprowadzenie bylo zatkane...

[ wiadomość edytowana przez: mareczek_k dnia 2005-03-03 13:38:22 ]