Samara i przednie g³o¶niki

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Moje pytanie proste i zwiez³e.Jakie g³o¶niki komu uda³o sie upchn±æ w przednie dzrzwi samary? Nosze siê z zakupem xplode sonego 6,5" i nie wiem czy sie wpasuja w drzwi.Wszelkie drastyczne ingerencje w tapicerke bezproblemu moge wykonac. Takie czy ktos ma jakies opinie o takowych glosnikach?

Witaj Nerwusie
W poprzedniej samarce mia³em upchniête g³o¶niki, 13 Philipsa z takimi plastikami dystansowymi, widzia³em takie w sklepie na Lipowej bodajrze audio max sie nazywa naprzeciwko sklepu z instrumentami mowa o Bia³ymstoku.Ale niestey mia³o to swoje wady trzeba by³o tapicerke w ³adzie dokrêciæ ¶rubami bo tapicerka wyskakiwa³a z zatrzasków.Teraz noszê sie z zamiarem wyrwania albo 13 albo 16 o ile sie zmieszcz±, g³osniczków podrób philipsa p³ytkiego monta¿u s³ucha³em ich ca³kiem ³adnie brzmi±.Wymiar montazu oko³o 3-4cm.Oczywi¶cie r¿niêcie tapicerki potrzebne.

Jak sie popie¶ci to sie wszystko zmiesci

Nie moglem sie powstrzymac...

No coz przyjmijmy, ze koledze 1bobo jednak chodzilo o glosniki
A swoja droga przykrecenie tapicerki w Samarze na srubach to spora korzysc - czesciowo eliminuje slynne trzeszczace plastiki

Oczywiscie ze glosniki.. Misiek czy Ty nie masz czasem jakis kosmatych mysli

A czym najlepiej wygluszyc drzwi? Bo planuje to zrobic w najblizszej przyszlosci, ale nie wiem na co sie zdecydowac (maty, pasta)?
pozdrawiam

qrcze, gdzie¶ mi siê ko³acze ¿e który¶ z nas mia³ zamontowane z przodu 16 albo 18cm... z tym ¿e chyba jaki¶ zak³ad mu to robi³.
ale za cholerê nie pamietam kto to by³.

Ja w swojej, 3-drzwiowej, Samarce w drzwiach mam g³o¶niki 15, pasuj± jak ula³, mam jeszcze zapas tak, ¿e wiêksze wejd± te¿ bez problemu

Cytat:
Bo planuje to zrobic w najblizszej przyszlosci, ale nie wiem na co sie zdecydowac (maty, pasta)?

Ja bym postawil na maty - wprawdzie nie robilem tego u siebie, ale slyszalem, ze sie sprawdzaja, zreszta zastosowalem takie cos przy glosnikach zeby dzwiek nie uciekal "w drzwi" i efekt jest zadowalajacy

Jak masz glebokosc montazowa tych 15. Z tego co doczytalem to owe xplody maja niecale 5cm.Powiedz gdzie dokladnie masz zalozone glosniki.

Cytat:
2004-10-10 06:01:04, nerwus pisze:
Jak masz glebokosc montazowa tych 15. Z tego co doczytalem to owe xplody maja niecale 5cm.Powiedz gdzie dokladnie masz zalozone glosniki.

g³eboko¶ci monta¿owej nie znam ale tak na oko to by³o w³a¶nie ok. 5 cm. zamontowane s± tylnej czê¶ci drzwi, jak chcesz zdjêcie to mogiem ci przes³aæ na mail'a ale musisz mi go podaæ ( np. na priv'a)

Oki, zdjêcie wys³a³em ci na mail'a.

Cytat:
2004-10-09 22:38:55, Huey pisze:
Ja w swojej, 3-drzwiowej, Samarce w drzwiach mam g³o¶niki 15, pasuj± jak ula³, mam jeszcze zapas tak, ¿e wiêksze wejd± te¿ bez problemu

duzo wycinales ?? bo ja jak zdjalem tapicere to sie wystraszylem - i zostawilem to w spokoju - rozwiazalem inaczej... )))

mozesz mi rowniez podeslac fotki na maila ??

Tak patrze ze to juz pod styk.A jak z szyba nic nie przeszkadza?

Z szyb± nie mam ¿adnych problemów, a co do wycinania to nie ja to robi³em wiêc mogê tylko powiedzieæ, ¿e tyle ile trzeba by³o, robi³ to wyklalifikowany elektryk, nie mia³ z tym najmniejszych problemów.

ps. Humel, podaj mi swój adres bo w profilu nie poda³e¶ a wy¶le ci fotkê

A ja tez moge prosic o fotke na maila?
Radiance@wp.pl
Z gory dziekuje,
pozdrawiam

Radiance, prosiæ mo¿esz a fotkê w³a¶nie ci wys³a³em

Witam!
Dziekuje za fotke . Ale chyba bede musial zostac przy moich 13" ktore mam pod korbka od szyby. Bo 16-tki bylyby duzo lepsze, ale zostawie przeciez dziur z przodu tapicerki. Chyba ze 3-drozne zwrotnice i do tego tweeter w slupku, srednie przy nodze a niskie przy lokciu . Tylko to niezgodne z zasadami car-audio . Pozdrawiam

Cytat:
Tylko to niezgodne z zasadami car-audio

A musi byc ?

mam kumpla ktory zrobil sobie nakladki na drzwi ktore efektownie wygladaja no i nie trzeba ciac tapicerki. w te nakladki wchodza wszystkie glosniki (oczywiscie srednio tonowe i nie zawielkie). slyszalem ze na allegro koles robi takie nakladki ale niemoglem tego znalezc bo sam chce sobie takie zamontowac. pozdrawiam i zycze milego kompinowania! :)