Montaż radia.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych forumowiczów.

Powiedzcie czy mozna zamontować oryginalne radyjko, np. CDR-500, tylko z pół kieszenią, czy potrzebna jest cała ramka montażowa ?

Pozdr.

teoretycznie moze byc polkieszen, ale jak to bedzie siedzialo to nie mam zielonego pojecia , kosci zawsze mozna podlaczyc normalnie bezposrednio pod radio wiec powinno byc dobrze i na polkieszeni

Dzieki za odpowiedz.

a mam jeszcze jedno pytanko. Nie ma u mnie kabla od anteny... Tzn. w otworze na radio jest tylko potrójna kostka a kabla antenowego niet.
Owy kabelek odnalazłem w schowku w kufrze po lewej stronie ( w miejscu na trójkąt, czy trzeci zagłówek). Lezy sobie niepodlaczony.

Dziwne...

no to jak CI radio zbieralo? czy nie zbieralo?

Cytat:
2005-06-16 21:37:25, brutal-23 pisze:
no to jak CI radio zbieralo? czy nie zbieralo?

nie mam radia, bo dojczas nie chcial mi sprzedac autka z radiem.

Pewnie bede musial ciagnac przewód od tego w kufrze az do deski. Chyba zapowiada sie sajgon..

SABLE... można powiedzieć, że ciekawa sprawa.
A czy w bagażniku masz przynajmniej tyle kabla, żeby starczyło do deski rozdzielczej?

Ps.: A nie lepiej włożyć radio "niefabryczne"?

na poczatku myslalem ja SABLE oryginalne radio to jest to, nawet zakupilem sobie z CD, no a teraz juz mi sie znudzilo i wkladam sobie inne, oczywiscie duzo lepsze , szkoda tylko ze ten wyswietlacz nie bedzie dzialal, a laski tak na niego lecialy

Cytat:
2005-06-17 12:45:13, brutal-23 pisze:
(...)szkoda tylko ze ten wyswietlacz nie bedzie dzialal, a laski tak na niego lecialy

???????

Kenwood, Sony, Alpine, wszystko obsluguje wyswietlacze w Omedze.

Aktualnie mam Alpine, i wyswietlacz nadal dziala, sterowanie w kierownicy tez.

no to mam pecha bo posiadam Pioneera, a mozesz mi podac jaki masz model?

[ wiadomość edytowana przez: brutal-23 dnia 2005-06-17 14:06:30 ]

CDA-9853R

Normalnie samo radio w sobie tego nie obsluguje.
Producenci odtwarzaczy maja poprostu interfejsy do tego.
Trzeba poprostu o to spytac w sklepie.

tzn jakie interfejsy? Jak zakupie radio powiedzmy od producenta to bedzie mi dzialalo czy nie bardzo?

potrzeba ci coś w tym stylu:
adaptor tyle że Pioneera-opel omega

[ wiadomość edytowana przez: Diro dnia 2005-06-19 09:03:42 ]

dzieki, jutro ide na poszukiwanie

Cytat:
2005-06-17 10:57:12, Grande pisze:
Ps.: A nie lepiej włożyć radio "niefabryczne"?

Moze i lepiej, ale przeciez do kazdego radia potrzebne jest podlaczenie anteny...

do pioneera interface do omegi (94'-00') ma symbol CA-D-PI.150 ,
działa z modelami: ANH-P10MP, DEH-9600MP, DEH-P8600MP, DEH-P80MP, DEH-P7700MP, DEH-P7600MP, DEH-P6700MP, DEH-P5700MP, DEH-P5730MP i pewnie z wyższymi modelami które są ich następcami w danej lini,
interface obsługuje też jednocześnie przyciski przy kierownicy, cena około 450zł za oryginalny pioneera,
można by pokusić się i zrobić samemu bo to standardowa transmisja ale to troche siedzenia i nie wiadomo czy warto dla tego tylko żeby mieć nazwe stacji radiowej 30cm wyżej, chyba że dla samej zasady przeróbki i satysfakcji

wlasnie sie dowiedzialem i sie zalamalem, za kawalek kabelka z gniazdami taka kasa, chyba ocipieli Ci ludzie, nic zrezygnuje z wyswietlacza, ta kas wole dolozyc do radyjka i kupic jakis lepszy wypasik. Dzieki za wszelkie info

Cytat:
ta kas wole dolozyc do radyjka i kupic jakis lepszy wypasik.

I to się nazywa zdrowe podejście.

Zdrowe to mało powiedziane...
Fabryczne radia nie mają wyświetlacza i dlatego muszą być wpięte pod komp. wyświetlacz.
Jak podpinasz inne radio to po włączeniu tam gdzie masz info o stacji nie ma nic (wyłącza się to pole)... I cała filozofia.
Nie wiem jak to wygląda gdy jest sterowanie na kierownicy - takiego bajeru nie mam.

Cytat:
(wyłącza się to pole)...

lub można zewrzeć odpowiednie piny aby była na stałe data.

to niewystarczy jak podlacze radio normalne i bedzie juz OK, trzeba jakos przerabiac aby caly czas data byla?