Pytanie o pokretlo zamykania szyb.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nrmalnie rozwalilo mnie to, rozbieralem tapicerke drzwi boczntch pasazera i niestety zacialem sie na tyl pokretle. W poprzednich brykach byly takie metalowe zatrzaski a w omie B nic tkiego nie znalazlem a metoda silowa nie przyniosla zadnych pozytywnych rezultatow. Poprosze o szczegoly jak zdjac ta korbke.

Jest tam spręzynka typowa jak w innych samochodach. Za pierwszym razem wyciągnąłem ją za pomoca szmatki wsuniętej między tapicerkę a pokrętło i obracałem tą szmatką aż sie zaczepiła o tę sprężynke. za drugim razem zrobiłem sobie taki malutki haczyk z cieńkiego stalowego drutu i nim się posłużyłem do wydłubania tej sprężynki.
Powodzenia

Jesli mozesz dokladniej to powiedz mi czy sprezynka jest w drzwiach czy w pokretle od strony drzwi. Ogladalem "wejscie" w drzwiach ale znalazlem tam tylko taki plastikowy kolniez.

ta spreżynka jest błęboko w tym kołnieżu..............to wygląda tak jak w kaszlu było.taka sama zasada działania.

trzeba pociągnąć do siebie kolbe..na maxa (nic sie neiurwie)potem zagiętym małym sróbkoktęrem łapiesz końcówke tej sprężynki i ją obracasz i wyjdzie samo...nie musisz zdjąć dokońca tej sprężynki żeby kolba wyskoczyła...

pozdrawaim

Jest tak jak pisze omegafan pokrętło mocno do siebie tapicerkę pchnąc w strone drzwi, i próbować dostać się do sprężynki. Polecam zrobić sobie haczyk z drutu stalowego średnicu ok 1mm z malutkim haczykiem na końcu. Przy pomocy tego bez problemu powinienes wydłubac sprężynkę.

Dzieki wszystkim o to mi chodzilo.

ja też nie mogłem tego rozpracować, kombinowałem, aż w końcu w*^$$%$ się i pociełem korbke wrzeszczotem. Od razu było widać co i jak
Teraz mam elektryke