Linka sprzęgła - POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam taki mały problemik z linką sprzęgła w polo jest to jakaś automatycznie naciągająca się i nei wiem jak to popuścić a obiecałem koledze że to zrobie i jak narazie to mi się podciągnęła tak ze już cały czas jest na sprzęgle , może znacie jakiś patent na popuszczenie tego dziadostwa bo już mi się pomysły skończyły.
Z góry dzieki za szybką podpowiedz

Wypinasz linkę z dźwigni na skrzyni biegów. Na lince jest takie ustrojstwo plastikowe (to jest ten mechanizm samoregulacji) z mieszkiem gumowym i powinna tam też być tak uprząż z białego chyba plastiku. Teraz musisz "poszarpać" sie trochę z linką, tak żeby się skróciła, a gumowy mieszek ma sie skrócić. Na skróconym mieszku zapinasz tę uprząż za zaczepy na mechanizmie samoregulacji. Teraz taką krótszą linkę zapinasz znowu do dźwigni na skrzyni biegów. Jak to zrobisz, to zdejmij uprząż z samoregulacji i linka naciągnie się tak jak ma być.

dzieki ale samo poluzowanie czyli szarpaczka nie jest prosta ale jakoś dałem rade , jeszcze raz dzieki

najpierw spinasz tym białym zaczepem a potem dobiero wypinasz z łapy sprzęgła. W ten sposob nic nie szarpiesz ...