Przekaźnik świateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O ile dobrze mnie kumpel poinformował to nazywa się to przekaźnik tzn potrzebuje kupić tą kostke wpinaną pod przełącznikiem świateł. Ciężko to dostać! Powiedzcie mi za jaką kasę to warto kupić żebym nmie dał się oskubać?! Z góry dzięki!
Pozdro ze Śląska!

Chodzi Ci o przekaźnik kierunkowskazów? Jeśli tak, to na każdej giełdzie kupisz. I niekoniecznie musi być do Forda.

Hmm... Wiec to jest do kierunków i ze światłami nie ma nic wspólnego? No bo kumpel ma tak że mu sie czasem światła same od siebie zapala, czasem sam zapali a potem nie umie wyłączyć! Chodzi mi o tą kostke z tymi 4 wtykami! Symbol 88AG 13LO 28AA.
Myślicie że to nie będzie to tylko przełącznik zespolony? Jemu mechanik powiedział że tam w tej kostce są jakieś styki nadpalone i że to będzie od tego

Raczej to jest wina przelacznika zespolonego... przewertuj posty bylo mase na forum.
Jesli chodzi o kostke pod wlacznikiem - ktora jest wkladana we wlacznik to jest nic innego jak przerywacz albo przekaznik (nie wiem dokladnie) do kierynkow... jak wyjmiesz to kierunki przestana migac a reszta bedzie dzialac

Pozdrawiam Mav MkV

Nota bene przekaźnik kierunkowskazów siedzi w gnieździe przełącznika zespolonego. Czyli stanowi jakby jego podzespół, tyle że zewnętrzny.

Witam miałem problem ze swiatłami tez mi sie same zapalały to jest wina tego przekaznika pod zespolonym ze strony wsiateł.Ja obczyscisłem styki i wcisnołem to na kawałek gazety aby mocno siedziało i pod wpływem drgan sie nieruszało!Od tamtej pory przestało mi sie cos takiego dziac!