Rozrzad passat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem z ustawieniem rozrzadu w passacie 1.8 v20z 1999r z paskiem sobie poradzilem ale mam problem z ustawieniem walkow rozrzadu na zebatkach nie ma zadnych znakow i nie mam pojecia jak to ustawic za pomoc z gory dziekowa
pozdrawiam
jak by ktos posiadal jakies schematy jak to ustawic to prosilbym o udostepnienie

jak ni ma znakow to trza samemu je zrobic np jakims mazakiem czy czyms tam i ustawic rozrzad z nowym paskiem na swoje znaki (kolka z obudowa zgrac) a skoro nie ma znakow to poszukaj miejsc gdzie sie blokuje wspomniane kolka (jakis otwor na szpilke czy srubke)

i tako

Mogę się mylić, ale zawsze można sprawdzić. Wiem zę w dieslowskim silniku VW też nie ma znaków na kole od wałka rozrządu, tam konstruktorzy zrobili taki chaczyk ze po drugiej stronie w wałka zrobili wcięcie. Wygląda to tak ze przykłada się do wałka, (tej tylnej częsci) jakiś śrubokręt, czy klucz odpowiedzniej grubosći i kręci wąłkiem, klucz , czy te coś inego wskoczy tylko w jednej pozycji jednocześnie blokując się na krawędzi głowicy, mam nadzieje ze nie namotałem. W każdym razie to jest ten haczyk, być może u Ciebie wygląda to zupełnie inaczej, jednak na 100% jakiś znak czy inny patent na ustawienie tego musi być.