Wodę mi gotuje w e-39

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Gotuje mi wodę,temp szaleje a w środku auta wieje cały czas zimnym chociaż wszystko nastawione jest na max.Mechanior sugeruje mi,że chłodnica jest nieczszelna i zapowietrzyło układ.Czy to możliwe i co o tym sądzicie??Dziękuję i pozdrawiam........

Skoro Ci tak sugeruje to odpowietrz..

Wyciek jest? płynu ubywa?

Wsumie nie zauważyłem żadnego wycieku a płyn raz dolałem na rok.I mi coś w tym nie pasuje.A jest tam jakiś może zawór na nagrzewnicę czy jak.Auto jest na gaz i dziś jak jechałem przez pół miasta temp doszła do 90 a na gaz się nie przełączył.A przeskakuje na gaz gdy silnil ma 20 stopni,czyli po około kilometra.

Termostat a parownik jak sadze masz po termostacie, on nie puszcza w rezultacie czego jest zimny..

W E39 masz II generacje LPG?

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-05-15 19:03:41 ]

Nie wiem której generacji,na wtrysku.

W takim razie nie masz II ale stawiał bym na analogiczna sytuacje..
Nr 8 to odpowiettrznik a jak odpowietrzac odsyłam do wyszukiwarki bo jest tego sporo na forum

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-05-15 21:52:00 ]

Dzięki serdeczne.............

Była już taka sytuacja (na innym forum) i okazało się, że w zbiorniczku wyrównawczym pusto. Trzeba tego pilnować i zaglądać pod maskę częściej niż raz do roku.
PS; przy każdym dolaniu płynu - odpowietrzyć!

Wymiana chłodnicy załatwiła sprawę.Była nieszczelna i zapowietrzyła układ.Dziekuję wszystkim za porady i życzę szerokości..........