Jak spuścić wodę z bloku?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Temat dotyczy silnika 1,6 diesla, jakos nie mogę w swoim busiku znaleźć żadnego kranika aki śruby spustowej ) Prosze o podpowiedzi. Dodam ze to ten sam silnik co w golfie, santanie itd..

w niektórych silnikach vw nie ma takiego kranika
na pewno nie ma go silnik 1,6 benzyna stosowany w skodzie i golfie

Mój chyba też takiego nie ma, przynajmniej nie znalazłem go ale już sobie poradziłem z problemem. Ciekawostką jest to że do transporterka wchodzi troszkę ponad 15 litrów płynu ))

karrol a jak sie toto odpowietrza? nie dziala mi nagrzewnica pozatym czas zalozyc druga miedzy siedzeniami no i plyn zmienic :/

W chłodnicy masz odpowietrznik z przodu. U mnie tak samo z siebie nie chciało sie odpowietrzyć. Wjechałem tyłem na rampe tak by tył samochodu był wyżej niż przód. Zgasiłem silnik i odkręciłem odpowietrznik, napoczątku zeszło powietrze, potem troche wody aż w końcu zaczął wypływać płyn. I tak się skączyła sprawa z odpowietrzeniem. Potem kilka razy dolałem płynu po nagrzaniu silnika i jest OK, a o wstawieniu dodatkowej nagrzewnicy też myślałem. Jak możesz to napisz co będziesz wstawiał i w którym miejscu. Pozdrawiam

mam grzejnik z .... uwaga NYSY
miesci sie idealnie miedzy fotelami przednimi - za dzwignia recznego, z tego co wykminilem rurki z niej wychodza w dol - to wiem, powinny sie zmiescic nad bakiem problem jest bo oryginalna nagrzewnica wogole nie dziala a na dodatek weze ida gole pod autem... mam w planie porozpinac to w cholere i zrobic z tym wszystkim pozadek zaczne od wymiany zbiornika paliwa ktory cieknie

Daj mi znać jak z tym zbiornikiem, czy dużo roboty bo też muszę chyba zdjąc coś mi wskaźnik paliwa zaczyna wariować

w teori dwie sruby
w praktyce zapieczone tak ze bez diaxa nie podchodz :/ przynajmniej u mnie...