Ford 1.6 16v 94r skrzynia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie ? Chce wyjąć skrzynie bo zaczeła mi hałasować i nie wiem czy robić sam czy oddać do warsztatu. Może ktoś już wyjmował (łatwo czy trudno).

to zalezy co dla Ciebie jest trudne a co latwe , dla niektorych zmiana kola jest osiagnieciem rekordowym , oczywiscie w FEFK nie ma takich artystow

ja to robiłem......ogólnie nie w tym nic trudnego.....ale robota jest dość ciężka.....dostęp do niektórych śrubek mocno utrudniony do wyjęcia i włożenia najlepiej dwie osoby bo jest wtedy wygodniej

W fordzie jeszcze nie wyjmowałem, nie wiem czy warto naprawiać czy jeździć jak padnie i kupić na szrocie. Nie orietuje sie w cenach cześci. Domyślam sie ze to zemby

Samo wyjęcie skrzyni to pestka, dla dwóch osób wyjęcie i włożenie zajmuje okolo 2 godz. Oczywiście najlepiej robić to z kanału a jeszcze lepiej na podnośniku najazdowym.

Cytat:
2005-09-18 22:30:34, Adam16 pisze:
W fordzie jeszcze nie wyjmowałem, nie wiem czy warto naprawiać czy jeździć jak padnie i kupić na szrocie. Nie orietuje sie w cenach cześci. Domyślam sie ze to zemby

sa dwie szkoly :
jedna mowi - kup uzywke i juz
druga - wyremontuj swoja , wiesz na czym stoisz

koszt w sumie podobny

koszt podobny ?? heh A remontowales kiedys swoja ??

Cytat:
2005-09-18 22:48:46, Tazz pisze:
koszt podobny ?? heh A remontowales kiedys swoja ??

wyobraz sobie że ze skrzyniami to ja mam do czynienia od poczatku posiadania fiorda , juz kilka zajechalem i przerabialem obie "szkoly" ( patrz j/w ) , na razie bardziej sprawdzila mi sie ta druga i koszty byly porownywalne do kupna uzywki .

A to ciekawe Ja jak narazie zajezdzilem tylko jedna i koszt jej naprawy ( same czesci ) to bylo ok 650-700 zl to chyba skrzynka kosztuje mniej i mozna wymienic ja samemu

mnie koszt czesci wyszedl 300 zl , robota wlasna , wymiana wlasna ! prawda ze w ten sposob podobne koszty ?