Wymiana łożysk w tyle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! jesteśmy tu nowi , spoko stronka tak w ogóle!
Od jakiegoś dłuższego czasu dobiegał mnie dziwny głos z tyłu samochodu jedyna możliwość to łożyska w tyle ,a dokładnie lewa strona (tak mi się wydaje) więc wymieniłem dzisiaj i nic to nie dało nadal wyje.Możliwe że się pomyliłem ze stronami , a jak nie to jakie mogą być tego powody? Prosze o porady.

podstawa to na poczatek podnies kazde kolo do gory i nim zakrec
rozwalone lozysko bedziesz wyraznie slyszala i w ten sposob zlokalizujesz ktore wyje

Istnieje jeszcze mozłiwość taka, sprężynki popuszczają i szczęki trą o bęben. A może puściły mocowania szczęk i kręcą się z bębnem jak lotek. A jesli tak jest, to szczęka odlazła od osłony i szura o ... bęben. A moze amorek się rozlazł i hałasuje...

Witam
Tak jak pisła PUNIU wystarczy pokrecić kołami na podnośniku. U mnie w mkVII jak łozysko jest ok to koło obraca sie praktycznie bezgłośnie. Jak łozysko jest walniete to słychać to wyraźnie cos jak szumienie.
A jak przy okazji mam inne pytanie. Czy nakretkę na piastę, ta pod klucz 30 można uzyc kilka razy, jeśli tak to czy sa jakis specjalne triki coby ja odkrecić. Czy jest jakis zamiennik.
pozdro

czyzbys mial zaklepywana nakretke??

Jeszcze nie wiem jaka mam , bo nierozbierałem, ale pewnie tą taką z pakietem nakretek w blaszce.
W instrukcji piszą zeby użyć nową, ale przeglądajac posty na ten temat pisano że mozna użyc jeszcze raz starą.
A pisząc o zamienniku myślałem o nakretce nie zaklepywanej tylko o tej z plastikiem co sie sama nie odkręca.
pozdro

U mnie taki szum występuje równiez w lewym kole z tyłu.Byłem przekoanny ,że jest to łożysko ale zrobiłem dokładnie tak jak napisał PUNIU.Po wszystkim okazało się że oponka do wymiany,gdyz została wyząbkowana przez zużyty amortyzator.