Co to może być, pomocy~!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam następujący problem, jak zapakuje mi sie do mojego escorcika okolo 3 osob ( poj 1,3) to w momencie kiedy ruszam slychac dziwne trzeszczenie jakby metal o metal, jakies blaszki, sam nie wiem do konca jak to opisac. jak wjezdzam na wzniesienia to slychac, raz slychac raz nie slycac, i teraz pojawia sie tu moj problem, co to moze byc, jedni mowia ze w silniku, drudzy ze cos obciera... sam juz nie wiem, ja to slysze z prawego przedniego koła, jeśli by ktoś coś miał podobnego to prosze o info
Pozdrawiam

Cytat:
2006-05-16 15:58:06, joshuanti pisze:
Witam, Mam następujący problem, jak zapakuje mi sie do mojego escorcika okolo 3 osob ( poj 1,3) to w momencie kiedy ruszam slychac dziwne trzeszczenie jakby metal o metal, jakies blaszki, sam nie wiem do konca jak to opisac. jak wjezdzam na wzniesienia to slychac, raz slychac raz nie slycac, i teraz pojawia sie tu moj problem, co to moze byc, jedni mowia ze w silniku, drudzy ze cos obciera... sam juz nie wiem, ja to slysze z prawego przedniego koła, jeśli by ktoś coś miał podobnego to prosze o info Pozdrawiam

Może spadła Ci gumowa osłona amortyzatora i naleciało kurzu i piasku, wtedy jak auto sie ugina to slychac takie trzeszczenie, naoliw lekko tłoczek od amorka i zobacz czy pomoglo, ew moze sworzen wachacza ??

ten dzwięk z przodu naprawde nie wiem co to może być (dzwięk podobny do cykania zegarka w maksymalnie szybkim tempie) idelikatnie metaliczny, może to głupi opis ale w miare odzwierciedla to co słysze w samochodzei jak jade z większa masą, raz cyka raznie cyka, teraz zaczynam go slyszec nawet jak jade sam, obawiam się żeby to nie byo nic silniku albo srzyni, co prawda nie jest bardzo uciążliwe ale mi jednak przeszkadza

takie dziwne cykanie nieregularne, cieżko jets to opisac, boje się abym któregos dnia nie stanął z większą naprawą, wolę dmuchać na zimne, jeśli ktoś ma pomysł co to jest to prosze o info

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=146320&c=45&f=20

tak na przyszlosc... wystarczy zrobic male up i starczy a nie zakladac co chwile nowe watki...