Uciekające powietrze z okolic krokowca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, oworzyłem wczoraj maskę i przy "przygazowaniu" w pewnych momencie słychać uciekające skądś powietrze (z okolic krokowca) - tylko nie wiem skąd - być może z jakiegoś przewodu ? Czy ktoś z tym spotkał ?
Ostatnio zauważyłem, że auto się "muli", szczególnie przy ruszaniu - i myślę, że być może przez to uciekające powietrze. Co o tym myślicie ?

Tam są na króćce kolektore założone jeszcze przewody podciśnieniowe. Może któryś spadł?

Do kolektora dochodzą dwa przewody ,do odmmy jeden od tyłu kolektora ,drugi do pochłaniacz oparów nie pamiętam gdzie . Jeśli na wolnych obrotach falował silnik to bedzie ten od odmy.

tak jak wspomnial przedmowca, sprawdzilbym najpierw ten dochodzacy do kolektora od tylu od odmy, u rodzicow byl zalamany i pekniety, a silnik ssal przez niego lewe powietrze

wcale nie koniecznie muszą wychodzić dwa przewody . jeżeli kolega tool ma w swoim autku EGR to wtedy z kolektora beda wychodziły dwa, natomiast jeżeli tego nie ma to będzie tylko jeden. u mnie jest jeden, EGRa nie mam, a ten jeden wolny króciec zaślepiłem kapturkiem gumowym i jest ok. pewnego dnia też usłyszałem taki świszczący dźwięk i escorcik zaczął nie równo pracować. od tego momentu trochę zgłębiłem ten temat .

Może tez być uszczelka pod krokowcem do wymiany