Pytanie do znawców Alpine...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej, wlasnie sie zastanawiam ktorego Alpine'a wybrac. Mam kilka do wyboru i naprawde nie wiem co poczac .

Głównie się zastanawiam nad tymi modelami:
CDA-9847R
CDA-9851R
CDA-9853R
CDA-9855R
Czy jesli chodzi o dzwiek, te radyjka sa identyczne? Tylko np. wyzsze nry maja wiecej funkcji? Wiem, ze 9847 nie jest opadany i jego raczej nie bede bral.

CDA-9835R - to jest wyzszy model, ale moge go kupic po dosc przystepnej cenie - ok. 1500-1600zl (sklepowa - 3600). Czy warto do niego doplacac. Zaznacze, ze w aucie nie mam wzmacniacza tylko dwa dwudrozne glosniki HERTZ ESK165.

CDA-7894RB - to tez jest wysoki model, ktory moge w miare tanio dostac. Czy to jest starsza jednostka? Ciezko go znalezc w sklepach on-line. Jak to wyglada w porownaniu z radioodtwarzaczami przedstawionymi wyzej?

I ostatnie trzy:
CDA-9812RB
CDA-9813R
CDA-9815RB
Czy sa to starsze modele? Czy sa one raczej z polki tych 4. pierwszych, czy raczej CDA-9835R.

Jak widzicie duzo do wyboru. Chcialbym kupic porzadne radio i nie przeplacic bez sensu. Czy jest sens sie pchac w 9835, lub 7894 jesli nie mam wzmacniacza i tylko te dwa glosniki dwudrozne HERTZ ESK165?

Czego oczekuje od tego radia:
1. Wysokiej jakosci dzwiek - heh, to dosc oczywiste
2. Prosta obsluga mp3, widoczne katalogi, drzewo itp.
3. Mozliwosc podlaczenie bezposrednio glosnikow, bez wzmacniaczy
4. Niepotrzebne mi zaawansowane sterowanie kilkoma wzmacniaczami, subami itp.
5. Dobry stosunek jakosc/cena

Z gory dziekuje za jakiekolwiek przemyslenia, wiem ze dosc szczegolowe pytania tu zadalem, wiec raczej trzeba byc obytym w alpine'ach.

[ wiadomość edytowana przez: jazzik dnia 2005-10-05 18:11:33 ]

Cytat:
2005-10-04 21:17:22, jazzik pisze:
Czy jest sens sie pchac w 9835, lub 7894 jesli nie mam wzmacniacza i tylko te dwa glosniki dwudrozne HERTZ ESK165?

To że teraz nie masz wzmacniacza, nie oznacza, że go nie będziesz miał. Z mojego punktu widzenia warto. Możliwe, że z czasem będziesz chcial rozbudować sprzęt a wtedy będzie latwiej.

W sumie masz racje. Nigdy nei wiadomo co przyniesie przyszlosc.

Czekam na dalsze jakiekolwiek pomysly. Moze ktos mial ktorys z tych modeli i jest z niego zadowolony, badz wrecz przeciwnie.

[ wiadomość edytowana przez: jazzik dnia 2005-10-06 13:17:32 ]