Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-11-12 21:32:20 Kordek to kwestia wyboru i upodoban musisz sam to ustawic tak jak Tobie najlepiej sie wydaje (gra).
A tak na marginesie co to za glosnik i jakiej pojemnosci masz ta obudowe ?? |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2002-11-12 22:35:51 Osobiście mam małe doświadczenie z car-audio ale wiem od innych znawców że właśnie ustawiony wzdłuż gra najlepiej, przynajmiej tak jest w Poldku. |
oldmobil kiedys miałem poldka ... Legionowo | 2002-11-13 00:08:11 Cze kordek.
Z całym szacunkiem...obejrzyj mój profil. Przy każdym ustawieniu musisz zwrócić uwagę, gdzie gra subwoofer (gdzie go słychać). Najlepsze ustawienie jest wtedy, gdy subwoofer słychać tak jakby był z przodu auta. Pokombinuj z ustawieniem skrzyni(jeden bok, drugi bok płasko) jeśli i to nic nie zmieni to wtedy zacznij się bawić z lokalizacją skrzyni przy jednoczesnym przefazowaniu głośnika. Gwarantuję, że jak znajdziesz już to "coś"to mordka sama zacznie się cieszyć Pozdro... Gdybyś miał pytanka to śmiało wal. |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-11-13 02:02:10 Kordek zapraszam na strone Tonsila znajdz swoj glosnik spisz parametry a pozniej sciagnij sobie jakis program do obliczania skrzyn (moze ktos inny Ci pomozrze w doborze programu mam ich sporo ale zaden mi nie podpasowal )A ze skrzynia i tuba to roznie bywa inni lubia skrzynie inni tuby. Z tego co sie orientuje to tuba jest lepsza pod techno a dobrze zestrojona skrzynka z dobrym glosnikiem ma szanse zagrac dobrze nawet Chopena w samochodzi. Osobiscie wole skrzynie. |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-11-13 10:21:44 wydaje mi się że ustawienie subwoofera nie ma wpływu na "doznania" akustyczne.Niskie tony nie są przecież kierunkowe i wypełniają całą przestrzeń.
Oczywiście to jest tylko moja opinia undefined |
Rieger Gdańsk | 2003-03-24 11:07:59 ja bym pomyslal o zwrotnicach albo odlaczyc dwa glosniki i w ich miejsce wrzycic skrzynke |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-03-24 11:50:16 Mam gdzieś u siebie schemat woofera podłączanego po prostu do 2 wyjść głośnikowych przez dzielniki napięcia i filtr dolnoprzepustowy. Można go było podłączyć do dowolnego sprżetu. |
CAROPLUS POLONEZ Warszawa | 2003-03-25 09:20:41 W wzmacniaczu mam kartę która po przełożeniu jest filtrem |
karas Miłośnik FSO Polonez Caro Rover Dębe Wielkie / ok Warszawy | 2003-03-25 19:27:53 Ja bym polecał podłączenie tylnych głośników pod radio, a przenich pod wzmacniacz + subwoofer na mostku 3/4knał lub przedni lewy i tylny lewy pod jeden kanał, tak samo z prawymi, pod drugi, a 3i4 zmostkować pod suba. Najlepiej by było dokupić drugi wzmacniacz pod samego suba i poprostu rozgałęzić sygnał z wyjścia liniowego na tył przez zwykły rozgałęziacz cinch. |