CHCIAŁEM SIĘ POCHWALIĆ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak coś to służe radą. Samodzielnie wymieniłem wtryski w swoim espero, zabieg jest niezwykle prosty i niedrogi biorąc pod uwagę że kupujemy używane wtryskiwacze. Kosztowało mnie to 200 zł za cztery wtryski + listwa + reg ciśnienia. Wreszcie espero pokazało jak się jeździ. Poprostu przeciąg na drodze.

Brawo !!!!
Jeśli będę miała problem w temacie to zastukam do Ciebie

To opisz dokładnie dodaj rysunki i ew zdjęcia (których pewnie nie zrobiłeś). Zrobi się stronę w "poradach" na stronie klubowej.

W tym roku wymieniłem już 3 wtryskiwacze z powodu jakości paliwa. Operacja wymiany jest banalnie prosta, wykręcamy dwie śruby mocujące listwę paliwową, wysuwamy zawleczkę wtryskiwacza i wyciągamy wtryskiwacz umocowany na uszczelkach, na wcisk. W celu ułatwienia można odłączyć przewody paliwowe - powrót lub/i zasilanie. Wymianę robiłem na parkingu pod blokiem w ciągu 15-20min.

Jezeli jest ktos zainteresowany, mam 3 wtryskiwacze uzywane dobre po 100zł (po tyle kupilem) do 1.8 (2.0 chyba tez pasują)

100 pln za 3 sztuki? czy za 1 szt.? bo jak za jedna to dosyc duzo dales mozna juz nowki po ok. 120 pln kupic !

[ wiadomość edytowana przez: Andi_K dnia 2005-11-24 22:48:27 ]

Za nówki wołali po 280zł /szt. na zamówienie musiałbym czekac ok tygodnia.. a ja potrzebowałem "na wczoraj" wiec nie miałem wyjscia.... i kupiłem.... jak sie okazał niepotrzebnie, bo uszkodzona była wiązka i emulator wtrysku

Rzeczywiscie oszolomow nie brakuje !! u mnie tez byly sklepy w ktorych wolali po....400 PLN za sztuke !! chore ceny !!
szkoda niepotrzebnie wydanej kaski ! pozdr

Witam ponownie, sprawa jest banalnie prosta jak pisze AdamZuk.
tylko polecam przy wymianie wymontować całkowicie listwe i ją pożądnie wypłukać bo sama wymiana nic nie da bo zaraz coś wpadnie spowrotem i zatka. a żeby wyciągnąć listwe dobrze jest wykręcić emulatr spalin bo jest tam dosyć ciasno (to UFO obok wtrysku). jak odkręcacie przewód zacilający to kluczem 22 wykręćcie sobie całość i do tych śrubek od wtrysków dobrej jakości klucz nasadowy 8. Jak idzie ciężko to się nie przejmujcie stanowczym pociągnięciem i puści. przewód powrotny ma prosty patent 15 co od reg. ciś. jast taka szybkozłączka.
ja za listwe wtrysków i wtryski z reg ciś. dałem 200 zł i były całkiem ok. Autko jedzie aż miło.
pozdrowienia NIedźwiedź.

Zapomniałem dodać że mam 3 dobre wtryski jakieś 50 zł szt.
Jak coś to pabiasz99@wp.pl lub gg 2657801.

Cytat:
2005-11-25 06:37:25, jogi2 pisze:
[...]
emulatr spalin bo jest tam dosyć ciasno (to UFO obok wtrysku
[...]

to "UFO" to zawór EGR

Cytat:
2005-11-25 06:37:25, jogi2 pisze:
tylko polecam przy wymianie wymontować całkowicie listwe i ją pożądnie wypłukać

Czym płkać i jak ?

Odetkałem wtryski nawet te co niedziałały. Użyłem jakiegoś rozpuszczalnika do czyszczenia reaktorów chemicznych. Działają jak złoto. Postanowiłem je wystawić na sprzedaż.
Polecam zamoczyć na kilka dni wtryskiwacze w jakimś środku do czyszczenia wtrysków ale tak żeby całe były zamoczone i zostawione na 3-5 dni a nic im nie będzie a pomoże.

srodek do czyszczenia wtryskow czyli np...benzyna?

Cytat:
2005-11-29 07:44:21, jogi2 pisze:
Użyłem jakiegoś rozpuszczalnika do czyszczenia reaktorów chemicznych.

lol

Polecam ogólno dostępny środek firmy K2lub rozpuszczalnik, te środki śą lekko tłuste i dobrze czyszczą.