Kontrola akumulatora...powinna sie zapalic?....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy po wyjeciu alternatora, po przekreceniu kluczyka w pozycji 1 powinna sie swiecic kontrola akumulatora? bo ja mam wyjety i sie nie swieci... dlatego nie wiem czy tak powinno byc czy nie
dzieki

czegos nie rozumiem jezeli wyjałes akumulator z auta to trudno zeby cokolwiek Ci świeciło przeciez nie masz napiecia wiec nic nie działa. Kontrolka musi sie świecic jak przekrecisz kluczyk (z podpietym do auta akumulatorem) i musi zgasnac po zapaleniu auta kontrolka sluzy do wzbudzenia alternatora zeby zaczał ładowac akumulator

Alternator , akumulator - "TRUDNY WYRAZ"

Cytat:
2005-11-30 22:19:36, papciak pisze:
Witam. Czy po wyjeciu alternatora, po przekreceniu kluczyka w pozycji 1 powinna sie swiecic kontrola akumulatora? bo ja mam wyjety i sie nie swieci... dlatego nie wiem czy tak powinno byc czy nie dzieki

Jak jest wyjęty lub odłączony to kontrolka nie powinna się świecić.

podlacz sobie szeregowo 8 paluszkow to bedzie sie swiecic bez aku

Cytat:
2005-12-01 07:59:51, Cwikus pisze:
podlacz sobie szeregowo 8 paluszkow to bedzie sie swiecic bez aku

a moze siakies dynamo? bedzie wtedy fajnie mrugala jakby alternator padal

Cytat:
2005-11-30 22:19:36, papciak pisze:
Witam. Czy po wyjeciu alternatora, po przekreceniu kluczyka w pozycji 1 powinna sie swiecic kontrola akumulatora? bo ja mam wyjety i sie nie swieci... dlatego nie wiem czy tak powinno byc czy nie dzieki

Cytat:
2005-11-30 23:20:22, Koziol pisze:
Jak jest wyjęty lub odłączony to kontrolka nie powinna się świecić.

Na 100% po odłączeniu alternatora nie świeci się kontrolka ładowania.
Ja mam u siebie urwany zaczek w kostce alternatora i raz na kwartał musze dociskać kostkę, bo nie zapala się kontrola ładowania.