Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2005-11-29 13:19:55 Kolejna zima !! to może już ktoś wie jak najprosciej wyjąć nagrzewnicę !! oczywiście niemam tu na myśli wyjmowania destrukcyjnego
BO znowu zima w moim samochodzie !! Raffsa |
Bednar Forester 2.5XT Pruszków | 2005-11-29 14:23:56 Witam,
mam ten sam problem z ogrzewaniem. Nie pomogło odpowietrzanie, wymiana płynu. Stwierdziłem więc, że to prawdopodobnie nagrzewnica. Ale pojawiło się też inne wytłumaczenie braku ogrzewania: instalacja gazowa... Podobno często instalację gazową montują między wylotem z silnika, a nagrzewnicą. Czy to może być powodem kiepskiego ogrzewania? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-11-29 14:36:55
Ja mam tak zrobione. TZN. Parownik mam wpięty w przewód wychodzący z bloku silnika, A z parownika idzie do podgrzewania przepustnicy. Nie mam żadnych trójników. Z ogrzewaniem nie mam problemów. |
Bednar Forester 2.5XT Pruszków | 2005-11-29 14:52:40
Hmm, w takim wypadku pozostaje sprawdzenie termostatu lub nagrzewnicy... W samochodzie robi się ciepło po kilkunastu kilometrach... A jeszcze ze 3 lata temu po niecałym kilometrze dmuchało ciepłe powietrze. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-11-29 15:03:10
Czyli u mnie też pojawiają sie pierwsze oznaki termostatu. Bo ciepło dmucha dopiero tak po 3km. Nic jeszcze nie jest tak tragicznie. A przy okazji ogrzewania przypomniał mi się problem z szybą, ale o tym już w innym wątku |
john espero 2.0 LPG warszawa | 2005-11-29 15:19:36 Witam
Wystarczy wymienić termostat cena 69 zł i skończą się kłopoty z ogrzewaniem. Dwa tygodnie temu mialem to samo. Powodzenia i pozdrawiam |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2005-11-29 22:16:01
ha ha ha !!! tzn na starym i nowym termostacie jest tak samo !!! chyba pomyślę o przeróbce instalacji LPG tak jak ma kisztan Raffsa |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-11-30 08:14:10
No nie wiem czy Ci to może poprawić ogrzewanie. Ale wiem, na 100%, że w wyniku takiego połączenia parownik szybciej ogrzewa gaz, a co z tym idzie nie niszczy tak silnika. Bo jak powszechnie wiadomo najgorszy dla silnika jest zimny gaz LPG. |
Przemas90 Espero 2.0CD Bełchatów | 2005-11-30 18:25:04 Witam kiedyś opisywałem problem grzania w swoim espero (2.0+LPG) i opisywałem krótko co zrobiłem ale nie było zainteresowania więc nie pisałem nic więcej. Ja u siebie nie miałem wogóle ogrzewania a teraz nie mam z nim problemu. Z doświadczenia z moim autem to ostatnią rzecza jest wyjmowanie nagrzewnicy, można ja sprawdzić inaczej o czym też pisałem. |
Zerwikaptur Member Klubu Espero Audi A4 Ożarów | 2005-11-30 20:25:39
Jeżeli opisywałeś to latem to nic dziwnego że nikt się nie interesował .Ale jak zaczynają łapki marznąć to odgrzewa się stare posty .A rozwiązania jak niebyło tak niema. Z tego co zauważyłem to każdy poradził sobie w inny sposób: jeden wymienił termostat, inny zmienił płyn(albo go dolał) inny przepłukał nagrzewnice a , ja zalożyłem czapke i rękawiczki. |