Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kozlow LOB SYMPATYK Omega 2.5 V6 CD Kwidzyn | 2005-10-17 22:27:46 posiadam omege 2.5 V6 z 95 roku mogę zapewnić, że jest cicha przy wymianie przedniej szyby nie ma czego tam skopać, sprawdź czy masz zamontowane wszystkie elementy wygluszające pod kokpitem tutaj nad nogami pasażera i kierowcy |
michu808 Omega B Caravan Trzcianka | 2005-10-18 07:12:54 Miałem to samo. z komory silnika dochodziło wg mnie za dużo hałasu. Szukałem dość długo przyczyny. I co się okazało? Na odcinku ok 20cm na podszybiu szyba nie była dokładnie przyklejona. Zerwałem pozostałości starego kleju i wprowadziłem w to miejsce klej poliuretanowy troche z nadmiarem aby dostał się w te miejsca gdzie końcówka pistoletu nie dała rady.
Ku mojemu zadowloeniu w kabinie zrobiło się o niebo lepiej. Jeszcze trochę słyszę tłumik no ale to już inna para kaloszy. Tak więc proponuje przyjżeć się dokładnie klejeniu tej szyby skoro była wymieniana. |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2005-10-19 10:14:11 W niektorych omach A,byla podobna historia,problemy z klejem od szyb,wymienianych,na terenie Deutsch Republik Podczas zimy,ostrego mrozu mozna bylo uslyszec dzwiek,jakby szyba byla odklejona od spodu,ale nigdy nikt sie chyba nie odwazyl popchnac jej mocniej reka aby sprawdzic,oznaka byly slady na lakierach tych jasnych,pracy uszczelki po obwodzie szyby,dosc duzej pracy.Wiec,moze jak kto ma wymieniania szybe w omie B,to ta sama przypadlosc? Sprawdzic,poruszac szyba,tylko nie przy jezdzie na litosc boska. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-10-19 18:51:57 nie wiem jak w B no ale w A-w mojej wyciszenie jest mało zauważalneno ale to chyba wina lezy po zużytych(powyprzyciskanych)uszczelkach drzwi..matami bitumicznymi wykleje bagażnik,podłoge i otwarte profile w drzwiach-napewno jak tylko coś straszniegonie zdarzy wie w moim zyciu......czytałem teżtutaj..hmm.wyciszenie samą pianką??niby to nic nie daje ale koleś chwali se.......a jakby tak dwie warstwy tego dać na podłoge np. to może dużo by dało?
pozdrawiam |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-10-21 16:05:02 poradźcie
czy opłaca sie pobawić okładając omę piankąjak ten koleś w punto,w nie których miejscach zastosował aż 3 warstwy, nie wiem czy spróbować z tym dało by to coś, porównanie jakieś do mat bitumicznych?? jak tak to w przyszłym tygodniu bym oblepił podłoge tapianką i zdał relacje co do tego wynalazku czy sie nie pchać bez mat? pozdrawiam |
davo76 Omega 3000 / Eur ... Chelmek | 2005-10-25 11:40:56 Jesli chodzi glownie o odglos silnika to moze warto sprawdzic poduszki pod silnikiem u mnie byly wygniecione i silnik pracowal glosno i surowo teraz pracuje duzo ciszej i mieciutko, a z tymi szybami to moze byc roznie u mnie po wymianie tylnej slysze jakis szum mimo to ze sprawdzilem i wyglada ze jest szczelnie wklejona.
Zle wklejona przednia szyba moze faktycznie przepuszczac duzo chalasu od silnika, wystarczy ze siedzac w zamknietym samochodzie ktos podniesie maske i bedzie wyraznie slychac czy glos silnika jest dalej wytlumiony czy jest taki jakby byla ona...uchylona... Jesli chodzi o maty to tez jestem ciekawy efektow. |
egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2005-11-27 17:11:18 to coś to chyba zaślepka od prowadnicy fotela |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-11-27 17:37:37 a no tak, teraz kojarze, dzięki egoon
pozdrawiam |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-12-05 23:36:19 no jednak nie jest to zaślepka od tej szyny,ponawiam kolejny alarm co to jest?
pozdrawiam |
OMEGATSZL288 LOB MEMBER Opel Omega A Wola Żyzna | 2005-12-06 09:18:45 Ja tez kiedyś coś takiego znalazłem i to właśnie powinna być ta zaślepka od prowadnicy fotela. |