MotoNews.pl

Podgrzewanie siedzeń

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie: Czy da się przenieść ogrzewanie fotela z jednego tylko rozwalonego, do drugiego takiego samego tylko nie ogrzewanego, ale za to dobrego? Doradźcie, bo nie mam ogrzewania foteli, a mogę kupić takie same, ale fotel kierowcy ma urwaną regulację pochyłu oparcia i rozwalony boczek, a u mnie jest w miarę OK!

Cześć,

Jeśli mówimy o omie A to da się - w innych wozach nie wiem. Wymaga to trochę dobrej woli i czasem samozaparcia, ale się da.

Wyjmujesz fotel z auta. Odzielasz oparcie od siedziska. Musisz porozginać kilka metalowych haczyków i dalej jak masz fart to wyjmujesz matę grzewczą z jednego fotela i wkładasz do drugiego. Jak masz pecha to trzeba tą matę odciąć od "wypełnienia" - jakieś siano czy włosie... można też delikatnie ją odrywać. W grzanych fotelach maty są dwie - jedna na oparcie, druga na siedzisko, połączone są poprzez demontowalne złączki. Do instalacji wpięte są szeregowo - zanim złożysz fotel warto na sucho sprawdzić czy grzeje - może być gdzieś przerwany obwód. Składasz w odwrotnej kolejności.
Ogólnie jak wymontujesz fotele i odwrócisz je do góry nogami to wszystko stanie się dla Ciebie jasne
U mnie była instalacja do grzania foteli - trzeba było dokupić pstryczki i znaleźć wtyczkę do podpięcia( u mnie była na tunelu środkowym w okolicy krawędzi konsoli środkowej - trzeba było wyciągnąć tapicerkę spod osłony tunelu.

powodzenia

Mały

[ wiadomość edytowana przez: Maly_1 dnia 2006-01-30 08:39:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: Maly_1 dnia 2006-01-30 09:41:11 ]

Serdeczne dzięki! Właśnie o to mi chodziło!