Corolla 1,4 D-4D 90 - od kiedy na rynku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć kiedy rozpoczęto sprzedaż tego modelu? A przy okazji co sądzicie o tym silniku - troszkę się boję że to może być coś w rodzju 1,5 dCi Renault, gdzie masowo pada system wtryskowy, a jego naprawa w autoryzowanym serwisie kosztuje 11.000 zł
Interesuję się tym tematem gdyż zamierzam ściągnąć takie auto z Niemiec (tzn. jakiegoś niezbyt dużego Diesla)
Pozdr.

Ja niestety nie pomogę, ale napisz proszę więcej o 1.5D od Renault, bo chyba pojawi się taki w rodzinie....

Pozdrawiam

Od września 2004 roku. W renówce nie tylko system wtryskowy pada. Tam w kazdej chwili coś może paść.

wraz z wejściem rolki E12 po FL-u

Cytat:
2005-12-05 15:11:05, CarinaGTI pisze:
wraz z wejściem rolki E12 po FL-u

...czyli od lipca 2004
A swoją drogą, miałem zaszczyt przejechać się taką Rollką w wersji kombi. Dla mnie tragedia jeśli chodzi o osiągi ale w HB kto wie? Na plus tego silniczka zaliczyłbym dobre wyciszenie.

[ wiadomość edytowana przez: marcin032 dnia 2005-12-05 22:05:37 ]

Cytat:
2005-12-05 22:00:55, marcin032 pisze:
Dla mnie tragedia jeśli chodzi o osiągi ale w HB kto wie? Na plus tego silniczka zaliczyłbym dobre wyciszenie. [ wiadomość edytowana przez: marcin032 dnia 2005-12-05 22:05:37 ]

- jak na codzień jeździsz czymś co ma ze 200 koni ,to jasne że tragedia. jeździłem tym w wersji sedan i nie powiem, mogłaby moja Camry tak ciągnąć. może Vmax nie imponujący, ale z dołu kopyto ma straszne i nie dusi się w górnych zakresach, jak 2.0 D4-D. Silnik bomba!!! no i fajnie wyciszony, tylko że ciasno w środku jak nie wiem... nie dla mnie, wolę mojego krążownika

Cytat:
2005-12-14 14:50:53, marcinm pisze:
- jak na codzień jeździsz czymś co ma ze 200 koni ,to jasne że tragedia.

Eeee...nie Na codzień jeżdżę czymś, co ma 110 kucy i nie zamieniłbym tego na 1.4 D4D

Cytat:
jeździłem tym w wersji sedan i nie powiem, mogłaby moja Camry tak ciągnąć.

Jeździłem wersją kombi Ale tak jak wcześniej napisałem przy HB kto wie??????

Cytat:
...ale z dołu kopyto ma straszne...

Przejedź się sedanem 1.6 Będziesz miał porównanie

Cytat:
Silnik bomba!!! no i fajnie wyciszony,

Bomby żadnej w silniku nie zauważyłem (przynajmniej w kombi) Co do wyciszenia to zgadzam się PIERWSZA KLASA
Ogólnie rzecz biorąc, jeśli miałbym jeszcze raz kupować Rollkę kombi - to tylko 1.6 w benie.

Pozdrawiam