Benzyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem tego typu ze nie chce chodzic na benzyniepodejrzewan przekaznik ale nie mam pojęcia który to jest moze ktos mi podpowie E 34 525 wielkie dzieki

Optymista, a ja podejrzewam pompę paliwa.
Niech ci ktoś kręci rozrusznikiem, a ty posłuchaj czy pracuje.

pompa nie chodzi bo prąd do niej wogóle nie dochodzi

Możesz pompę podłączyć na krótko i się wyjaśni( to najprostrze).

Dlatego piszę o kręceniu rozrusznikiem bo dopiero wtedy jest podawane napięcie na pompę. Niejeden się na to nabiera.

Pompa pracuje tylko wtedy, gdy pojawiają się" impulsy" zapłonu.
Jak ci zgaśnie silnik to pompa się też wyłącza.

To jak dobrze sprawdzałeś

Cytat:
Optymista, a ja podejrzewam pompę paliwa.
Niech ci ktoś kręci rozrusznikiem, a ty posłuchaj czy pracuje.

Ja bym zaczoł jednak od przekaznika. Miałem ten sam problem.Pekł mi druk w przekażniku i pompka nie chodziła E30 Nie zaczyna sie sprawdzania od najdroższych czesci,chyba ze ktoś tak lubi.
Cytat:
Dlatego piszę o kręceniu rozrusznikiem bo dopiero wtedy jest podawane napięcie na pompę. Niejeden się na to nabiera.

Nie prawda nikt nie musi słuchać tak jak piszesz.Zawsze przy włączeniu zapłonu pompka załańcza sie na ok 2 sek. celem dopompowania paliwa. Silnik nie musi byc wcale właczony aby upwnić sie czy pompka pracuje.
pozdro

Cytat:
Ja bym zaczoł jednak od przekaznika

Nie od najdroższej tylko od najprostrzej proponuję.

No to poradż koledze koledze który przekażnik a nie wymadrzaj się.

Niewim czy zauważyłeś mam E30 .Moge napisac gdzie u mnie znajduje sie przekażnik ale czy w e34 jest tak samo to niewiem ale wydaje mi sie ze powinien byc mniej wiecej w tym samym miejscu .
Otwórz maske silnika .Przy kielichu od strony kierowcy powinny być przekażniki- u mnie sa trzy.Maga być nakryte czarną, plastikową osłona- zdejmij ja.
U mnie ten przekażnik z lewej strony jest od pompki paliwowej.

moze byc w tym samym miejscu masz racje a jaki kolor jest jego bo u mnie w tym miejscu sa tez trzy ale kazdy ma inny kolor

W komorze silnika nr 5.

Wydaje mi sie ze wszystkie sa czarne ale nie jestem pewien.Jak zdąze to to zaraz sprawdze bo ide za chwile do roboty. pozdro.

Zerkłem i umnie jest czarny.ale zauważyłem też ze jest on opisany.Jest na nim napisane : benzinpumpe...
Może i uciebie na przekazniku jest coś napisane,zerknij.narazie.
pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: jarek270582 dnia 2006-02-02 12:57:47 ]