Zderzaczek - naprawa - jak - ile kosztuje ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

W koncu dostałem w spadku zderzaczek po pewnym klubowiczu nie będę robił reklamy a zainteresowany wie o kogo chodzi

Pytanie brzmi czy da się to zrobić samemu, czy warto to robić samemu? ile to może kosztować jeśli oddam to w ręce specjalistów
zderzak nie pęknięty tylko wgnieciony
czekam na rady

A oto zderzaczek

a i tu jest ZDERZACZEK

jakieś sugestie?

up up up up

Jeśli zderzak nie jest pęknięty to stary indiański sposób jest taki: połóż zderzak polakierowaną stroną w dół i od drugiej (niepolakierowanej) strony nalej troche gorącej wody żeby się rozgrzał a pochwili nalej tam wrzątku, powinien dac się uformować do pierwotnej postaci. Robiłem tak w Hondzie po zderzeniu z dzikiem i po zastosowaniu tego sposobu nie ma nawet najmniejszego śladu, a zderzak wyglądał o wiele gorzej niż twój na zdjęciu. W Hondzie to sie udalo perfekcyjnie więc możesz spróbować.

mysle ze dałoby sie zrobic, przynajmniej ja bym zaryzykował

ja pobawilbym sie z opalarka ladnie podgrzac i probowac prostowac

wracam do tematu bo nadal tego nie zrobilem

podczas slownej rozmowy mechanior powiedzial ze wezmie 20-30zl
jak obejrzal powiedzial ze minimu 100zl bo musi wyskrobac pianke z pod wzmocnieniea stalowego i pozniej prostowac wzmocnienie
nie gwarantuje ze sie mu to uda ale moze sprobowac lecz musi rowniez przymierzyc ale nie bedzie tego robil za friko

co ja mam zrobic?
zaufac mu i prostowac czy sprzedac i za ile w takim stanie jak jest i kupic nowy?
malowanie i tak bedzie wiec mnie to ryba

podgrzewać i robić. kupisz drugi i nie wiesz co tam bedzie siedziało pod spodem, albo gadaj z Jankiem-RS i niech Ci sprzedaje...

tia
z jankiem gadalem 250-350 zl
a ja zderzak juz mam od kolegi Woja z bialymi kierunkami
tylko to bum zrobic i bedzie za 150 zl
tylko pytanie czy za 100zl czy za taniej sie znajdzie

a wie ktoś ile kosztuje taka listwa ozdobna ze zderzaka?
bo wiem ze gdzies bylo ale jakos nie widze a i wyszukiwarka nie lapie tego tematu

Masz za dużo kasy? Zostaw szpeców i spróbuj zrobić to sam.Jak masz odrobinę manualnych zdolności i miejsce to sobie poradzisz.Wyskrobać piankę,podklepać wzmocnienie żaden problem a jeżeli przy tak głębokiej penetracji nie popękał to da się bez problemu wypchnąć.Potem uzupełnasz braki w piance i szpachlujesz ewentualne nierówności.Pikuś a jaka satysfakcja potem