Dobór głośników???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam problem, chciałem się Was poradzić w sprawie doboru zestawu głośników (drzwi przednie) do vw passat 93 rok kombi wersja GT, o rozmiarze 165 mm w cenie do 300 zł(minimalnie moge przekroczyć tą cene). Posiadam radio pioneer deh-p6700mp.Zastanawiam sie nad zestawem hertz esk-165, zestaw komponentowy PYLE PLG6C, LANZAR System VB 61 240 W.Jaki zestaw mam wybrać nie musi być z tych które wymieniłem .Z góry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam.

Hertz ok. Moze byc cos takiego jeszcze >>> LINK <<<
Do tego wygluszyc drzwi i powinno grac ladnie.

Moj typ jest taki jak Ali-En`a. czyli Powerbass. Jeszcze mozna by było rozpatrzyc SinusLive >>KLIK<< Bardzo ładnie graja w zakresie basowym Ale mysle ze Powerbass bylby najlepszym rozwiazaniem

W końcu nie wiem które mam wybrać?! Nigdy nie słyszałem jak grają power bass'y. Moze wiecie gdzie można kupić je tanio (oczywiście nieużywane)! Powiedzcie jednoznacznie jakie mam zainstalować u siebie. Teraz waham się pomiędzy Hertzami a Power bassami. Więc które??

No tego to tobie nikt nie powie jakie masz zainstalowac... my mozemy co najwyzej doradzic a wybór juz nalezy tylko i wylącznie do ciebie Bo to ty bedziesz słuchal ich a nie my

No to oki!! Postaram się rozglonąć za tymi power bassami. Znacie może jakiś tani sklep z głośnikami (wysyłkowy) gdzie mógłbym je kupić?? A jeśli chodzi o zwrotnice to co one takie małe dają w hertzach?? Wydaje mi sie ze jak maja jakieś bajery w środku (większe jak np w power bassach) to coś dają a takie na kablu ani rozebrać ani co?? Ale hertze znowu maja większą skuteczność i większą moc w rms. No to które mi jednoznacznie polecicie-bo mam wielki dylemat, a waham sie międy hertzami a power bassami?? Wyraźcie swoje zdanie a ja sam w ostateczności podejme decyzje. Oki?? Pozdrawiam!!

bo w hertz`ach nie ma pełnego podziału pasma... Woofer gra całą czestotliwoscia a tylko tweeter ma filtr górnoprzepustowy.

a ta skuteczność to oczym nam mówi (jak głośno gra?) tzn. w hwrtz'ach to jakaś lipa z tymi zwrotnicami?? Znalazłem pb-ck6 za 379 zł.,chyba + koszt przesyłki dobra cena?? Bk6 są po 279zł-wysyłka gratis. To na które się zdecydować?? CK6 są droższe o 1oozł. opłaca się dołożyć??

tak w najwiekszym uproszczeniu to Skytecznosc (efektywnosc) jest to odzwierciedlenie sprawności przetwarzania mocy elektrycznej na moc akustyczną. Czyli mniej więcej możemy powiedziec ze głośniki z wieksza skutecznoscią zagraja nam głosniej przy mniejszej mocy dostarczonej do głośnika ( tak w duzym uproszczeniu ).

Co do zwrotnic w hertz`u to nie wiem czy lipa... poprostu producent stwierził ze takie rozwiazanie jest wystarczajace dla tego systemu