Wymienilem popych. i dalej slychac tykanie na wolnych obr

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wlasnie wymienilem popychacze na takie z dobrej firmy wiec sa pewne, mechanik tez napewno je wymienil bo bylem przy tym.
Autko dalej sobie tyka na wolnych obr??? co to jest bo wiem ze ktos juz tez wymienil z was te popychacze tez nie pomoglo??

Pompa i cisnienie oleju jest raczej ok, a tykanie slychac mniej wiecej na srodku silnika >> moze troche od strony wtrysków ???

Jest jeden plus ze przy odpaleniu rano jest znacznie ciszej @
Pozdrawiam

Mnie w asterce od nowości cykał wtryskiwacz ( jeden ), ale nie było to męczące.
Bez stetoskopu ani rusz

Cytat:
2006-01-12 13:10:28, rafalklamut pisze:
a tykanie slychac mniej wiecej na srodku silnika >> moze troche od strony wtrysków ???

I sam sobie odpowiedziałeś na pytanie

Jaki silnik(już wiem ) i jaki przebieg realny?
Ja stawiam na sworznie łączące korbowód z tłokiem.Słychać je na wolnych obrotach jak silnik się rozgrzeje i jak schodzi z obrotów.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2006-01-12 19:50:24 ]

Cytat:
2006-01-12 19:49:35, SEBA-OMEGA pisze:
Jaki silnik(już wiem ) i jaki przebieg realny? Ja stawiam na sworznie łączące korbowód z tłokiem.Słychać je na wolnych obrotach jak silnik się rozgrzeje i jak schodzi z obrotów. [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2006-01-12 19:50:24 ]

Dokladnie taka przypadlosc wystepuje w silnikach C20NE.
Z regoly na 4 cylindrze.

Piszecie ze moga byc sworznie, ale slychac to raczej u gory silnika i mechanik tez tak podejzewa, zrobilem 150km od wymiany, dobbije do 1000km i jak sie nie uciszy to pojade zeby cos z tym robic.
Autko nie jest wyjeżdzone, przebieg jest raczej realny, mam papiery do konca 2003, a pozniej tez byl ten sam wlasciciel< niemiec >
Rano po odpaleniu nie stukaja tak jak przedtem, natomiast tykanie slychac na wolnych i przy lekkim dodawaniu gazu>>>

Olejek tez wymieniony moze sie uspokoi

prawdopodobnie słyszysz prace wtryskiwaczy one cukają poczas pracy taka ich natura.nie słuchaj tych bzdur i nie wymieniaj broń boże sworzni.wymiana popychaczy to też wyrzuciłeś sianko w błoto.człowiek uczy sie na błędach

załozysz gass i bedziesz mogl posluchac jak pracuje bez wtryskiwaczy

Mam gazik i jest tak samo na benie jak i na gazie Sprawdzalem to wlasnie ostatnio.

Cytat:
2006-01-14 21:15:07, rafalklamut pisze:
Mam gazik i jest tak samo na benie jak i na gazie Sprawdzalem to wlasnie ostatnio.

wiec wtryskiwacz od beny odpada

Ktorys z nowych moze byc walniety, najgorsze ze tyle dlubania przy tym, a nie jest chyba zadobrze tak rozkrecac @ i grzebac przy tym.

Cytat:
2006-01-14 21:18:48, rafalklamut pisze:
Ktorys z nowych moze byc walniety, najgorsze ze tyle dlubania przy tym, a nie jest chyba zadobrze tak rozkrecac @ i grzebac przy tym.

masz na mysli wtryski LPG?

Nie chodzilo mi o popychacze.