Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dziaba młynka | 2012-11-16 11:20:51 może głupota ale sprawdź czy działają ci światła stopu. wszystkie. znajoma miała podobny problem. poskutkowała wymiana żarówki |
kapela biłgoraj | 2012-11-16 11:25:02 światła stopu sprawne
kapela |
syd Tychy | 2012-11-17 00:54:52 podłączyć tester toyoty,spiać kody błędów,podać kody-od tego zacząć. |
kapela biłgoraj | 2012-11-18 20:49:51 o taką konkretną odpowiedź mi chodziło - thx bigelektron
przypuszczam ze problem jest prosty i związany z nieudolną naprawą nadkola, bo przy wymianie kół raczej nic nie mogli popsuć niestety nadkole zamocowane jest chyba na blachowkrety nadkole naprawiane - prawy przód (po stronie abs-u) jutro sprawdze i przeczyszcze w/w połączenia elektryczne i przyjrze sie temu nieszczesnemu nadkolu odezwe się co uzyskałem kapela |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-11-18 22:35:31
Jak prawy przod to zacznij od tego ktory blachowkret przelazl w wiazke. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kapela biłgoraj | 2012-11-19 20:34:52 i po temacie - zajrzałem od spodu do nadkola i oszacowałem, który wkręt mógł trafić w jakieś przewody po czym wykręciłem go i odpaliłem auto - wszystkie kontrolki zgasły
teraz pytanie czy rwać przewody szukać gdzie nastąpiło uszkodzenie izolacji i czymś to izolować (jakaś żywica lub izolacja w płynie) czy zgodnie z zasadą "dobrze jest nie trza psuć" pozostawić temat do obserwacji? kapela |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2012-11-19 23:29:35 Pruj wiązkę i izoluj każdy przewód z osobna, bo Ci przegniją tak jak u mnie
Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-11-20 00:13:05
Slusznie prawi ...dac mu chleba. W zimie jak wejdzie woda z sola to najdalej po roztopach wszystko sie zazieleni i dobrze jak kompa nie wyrznie w pien. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |