Śmierdzi GAZEM!! :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy pomóżcie!!
mam Poniaka 1,5 z LPG (gaźnik) powiem tak, parę razy odpalałem go na gazie w tą zimęi zauwałżyłem że , gdy motor zapali zaczyna śmierdzić gazem, jak podniosłem klapę to widać było jak z parownika z dołu gaz sobie wycieka, po zagrzaniu silnika parownik jest suchy i nic nie cieknie z niego. Jeśli nie zapalam auta na benzynie to spalanie na 100 km sięga 16-17l gazu!!!, jak na benzynie zapalę to 10-11l, proszę o pomoc, czy wyciek ten jest żecząnormalną czy trzeba regenerować parownik. parownik jest firmy LANDI, a i jescze jedno jak niechce zapalić na gazie to słychać po krótkim czasie jak sobie "syczy" tak jakby gaz się ulatniał. Proszę o pomoc głównie interesuje mnie ten wyciek.

Witam.
Masz po prostu słabe podgrzewanie reduktora i ci go mrozi.

no dobra, ale co z tym wyciekiem gazu występującym na zimnym silniku ( bardzo zimnym silniku) to normalne, wcześniej tego nie było ??

Witam

Tez mialem reduktor LANDI-po ok 35 tys(3 latach)-zaczęło mi się dziać podobnie(puszczał gaz,palił 13-14 litrów w zimie i smierdziało gazem)-rozebrałem i okazało się że padły membrany i te smieszne papierowe uszczelki wokół nich

Niestety wymiana membran na niewiele się zdała-z tego co wiem jest to "ciężki" reduktor więc wymieniłem na tomasetto 100HP(200zł)-(ok 1.5 m-ca temu)-problemy zniknęły a spalanie wróciło do normy(9-10 litrów)