Czy ktos wie co moze jeszcze sie tłuc w przodzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak jade już 20-30 km/h to cos wali .....łup łup łup łup... im szybciej tym głośniej
wymieniłem w środe przegub prawy bo wszyscy mówili mi że przegub wali (guma była rozwalona od latai jest wybity podobno półoski sie nie da rozwalić
po jeśdzie próbnej zero rezultatów
no to na następny dzięń czawrtek
wymieniłem przegub lewy
przestało stukac przy skręcie wiecie o co mi chodzi
DALEJ ZERO POPRAWY jak jade juz 30 to jest...lup lup lup lup.
no to przykręciłem tarcze bo miałem srubki pozrywane (przewierciłęm zagwintowałem przykręciłęm)
ZERO POPRAWY
CO TO MOZE BYĆ????
miał ktoś coś takiego

Przeloz kola - np przod z tylem jesli nie masz innych

podniosłem samochód z przodu podparłwem żciagłem koła tarcze rozpędziłęm do 40 na 5ce i dalej waliło a wieć to nic z kołami ani tarcazami bo i bez tego wali
pozaty jak odkręcić korek od oleju w skrzyni biegów
nie dam rady go odkręcića chcciałem zobaczyć ile jest oleju
ile w warsztacie kosztuje taka isługa niech oni sie męczą

u mnie stuka śrubka z tyłu radia tylko to nie jest łup łup łup a raczej trrrrrryt trrrrrryt trrrrrr

na powaznie to looknij na półośkę (u mnie prawa) jest taki "odważnik?" ciężarek? czy cuś... jak przypakowałem i miałem krzywy wahacz to właśnie ten odważnik zahaczał i robi łłup łup łup jesli w mk4 też jest to może być to oby nie coś w skrzyni....

kurcze nie widziałem tam zadnego odważnika
mówimy o tej dłuzszej półośce??
jak on wyglada i gdzi epowinien być
przykręcony do półośkki ??
na jej środku czy moze bliżej koła albo skrzynie???

Mnie tak waliło jak miałem skrzywioną piastę i tarcze biły o klocki. Ale skoro ściągłeś tarcze. To może półoś skrzywiona też się spotkałem z takim przypadkiem.

a wracając do tego odwaznika na półośce
gdzie on jest??

odwaznik jest na polosi przykrecony na dwie sruby m6 ja mam odwaznik na lewej i prawej polosi

na allegro jak sprzedają
przypatrzyęłm sie na zdjęciach i nie widze niczegop takiegoTytuł stronyTytuł strony

nom ja mam na prawej półośce ten odważnik, nie wiem jak z lewą jest... jak go widziałem to był bliżej skrzyni w 1/3 odleglosci a gdzie powinien być to nie wiem...

może nie wszystkie go mają ?? zrobie foto jak bede miał chwile

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-01-28 12:27:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-01-28 12:29:19 ]

potrzebuje na poniedziałek albo wtorek jakiegoś mechanika dobrego co sie zna na zeczy i kanał żebym wjechał na niego
tak mi cos wali w przednim zawiasie ze nie mam pojecia co
nawet jak koła mam ściagnięte i tarcze to też wali
wymieniłem przeguby po bokach i dalej wali
potrzebuje wiedziec co mam do wymiany
nie macie kogoś

u mnie ostatnio bylo podobnie ... prawy przod zagluszal otaczajacy swiat a okazalo sie ze lozysko i piasta sa do wymiany-->sprawdz i to...

sie okazało że cos w skrzyni no i teraz nasuwa mi sie pytanie co to moz e byc?????????????????????????????????????????????????????????????
]??????????????????????????????????????????????????????????