Parowanie reflektorow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam jeszcze jeden problem, nastepujacy : Czasami paruja mi oba reflektory wewnatrz od strony migacza (rog).
To samo jest z przeciwmgielnymi.

Macie jakas porade by tak sie nie dzialo?

Tam na gorze reflektora jest taki przelacznik (patrz fota)

Do czego on jest?

Prosze o porade !

P.S. Jak sprawdzic czy dziala autoregulacja polozenia reflektoroow?

autoregulacje sprawdzisz podjerzadzajac powolutka pod jakas gorke dosc stroma i niech druga osoba patrzy i slucha czy chodza silniczki

Probowalem i nic. Kiedys to mi dzialalo jak tylko wlaczylem stacyjke a nastepnie swiatla. Od razu zaczynaly sie regulowac, widzialem jak sie poruszaja. Teraz dziala mi tylko przelacznik wewnatrz samochodu tj. 0,1,2

Czy ktos mi pomoze z tym parowaniem ?

Dzieki

No to są dwie możliwości, albo sie rozszczelniły reflektory, albo są zbyt szczelne. Różnie to jest rozwiązane w różnych autach. niektóre reflektory celowo nie są zbyt szczelne, aby obniżyć temperaturę i aby pozbyć się wilgoci.
A jak jest u ciebie to niestety nie wiem.

a do czego jest ten dzyngiel co na fotce ?

W mnie jest tak że jak mam szczelne reflektory, czyli mam pozakładane te osłony które się zdejmuje aby wymienić żarówke to lampy mi parują cały czas, ale wystaczy że nie założe jednej z tych osłon i odrazu problem znika. Ja proponuje wyjęcie takiej osłony i zapewne lama przestanie parować

Cytat:
a do czego jest ten dzyngiel co na fotce ?

Pojecia nie mam. W mojej E30 nie ma zbędnego balastu.

Moze jest juz ktos kto wie co to za dzyngiel ?

a czy to nie wygląda przypadkiem jak pozomnica

Może to i rozwiązanie pozdejmować osłony żarówek. Ale skoro producent je przewidział to chyba nie jest najlepszym pomysłem ich zdejmowanie..
U mnie zaczęła parować lewa lampa, więc ją rozebrałem, między klosz, a obudowę silikon i problemu już nie mam..

[ wiadomość edytowana przez: lukasz_xyz dnia 2006-02-05 16:37:18 ]