Plyn hamulcowy w e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktos ile wchodzi plynu hamulcowego do 316 e36, w instrukcji wyczytalem tylko ze jest to plyn dot4...

chyba masz instrukcję do e-36

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-01-21 14:59:31 ]

napsialem ze znalazlem w niej tylko rodzaj plynu. podaja w niej pojemnosc ukladu chlodzenia i ile gdzie wchodzi oleju ale akurat o plynie hamulcowym nie moge znalezc !

ileż tego płynu może być. litr pewnie ci starczy jeśli chcesz wymieniać. zresztą to też zależy od stopnia zużycia klocków.

pamietasz kiedys sie pytalem o napis inspection z zegarkiem obok, on wlasnie oznacza ze pora na zmiane plynu hamulcowego. ktos mowil ze to coroczny przeglad chyba akurat nawet Ty o ile pamietam.

klocki nie wiem czy sa mocno zuzyte ale na oko widac ze grube no i kontrolka od nich sie nei pali.

chcesz zmieniac płyn?

czesc

Cytat:
pamietasz kiedys sie pytalem o napis inspection z zegarkiem obok, on wlasnie oznacza ze pora na zmiane plynu hamulcowego. ktos mowil ze to coroczny przeglad chyba akurat nawet Ty o ile pamietam. klocki nie wiem czy sa mocno zuzyte ale na oko widac ze grube no i kontrolka od nich sie nei pali.

masz moze jakas stronke z oznaczeniami co jaka kontorolka oznacza ??? moze byc po niemiecku, a co do twojego pytania to z tego co wyczytalem na stronce potrzebujesz 1 litr plynu zreszta sam sprawdz http://www.e34.de/vin/index.php

cze

tak, chce zmienic plyn. nie wiem kiedy byl zmieniany ostatnio o ile w ogole byl ?;] drogi interes to nie jest a napewno nie zaszkodzi.

rzeczywiscie 1 litr wchodzi

Cytat:
2005-01-21 15:31:08, tolo84 pisze:
pamietasz kiedys sie pytalem o napis inspection z zegarkiem obok, on wlasnie oznacza ze pora na zmiane plynu hamulcowego.

Zgadza się. Symbol zegara w połączeniu z INSPECTION oznacza termin wymiany płynu hamulcowego.

a moze wiesz czy po zmianie plynu automatycznie zniknie ten napis czy trzeba sie bawic przy zlaczu diagnostycznym ?

zeruje sie podobnie jak inspekcje tylko dłużej

Cytat:
2005-01-23 19:30:27, MARCIN_RADOM pisze:
zeruje sie podobnie jak inspekcje tylko dłużej

Kasowanie tzw. inspekcji rocznej (symbol zegara w połączeniu z ISPECTION) nie powinno wyzerować wskaźników OIL SERVICE czy INSPECTION. Czy kasowałeś już kiedyś inspekcję roczną?

o ile dobrze pamietam to w linku w temacie o kasowaniu inspekcji jest też jak kasować przeglądy roczne

Niestety nie ma, stąd moje pytanie.
Bo wydaje mi się, że chcąc skasować inspekcję roczną i stosując przepis na skasowanie inspekcji podany w tym linku, skasuje się nie to co trzeba.

a nie jest przypadkiem tak że przegląd roczny zapala sie wraz z wymianą oleju przynajmniej tak było u mnie

nie, przeglad roczny czy tam od plynu hamulcowego jak kto woli nie zapala sie rownoczescie, chyba ze przypadek ;] a mi wlasnie zalezy zeby inspekcji oleju nie skasowac razem z tym zegarkiem...

Cytat:
a nie jest przypadkiem tak że przegląd roczny zapala sie wraz z wymianą oleju przynajmniej tak było u mnie

przypadek

Cytat:
wydaje mi się, że chcąc skasować inspekcję roczną i stosując przepis na skasowanie inspekcji podany w tym linku, skasuje się nie to co trzeba

niestety nie ma innej mozliwosci. radzę poczekac do wymiany oleju i skasowac wszystko jednocześnie

W moim autku inspekcja roczna jest niezależna od wymiany oleju.
Nie wiem jak jest w innych.
Ostatnio inspekcje roczną robiłem w ASO i po jej skasowaniu wskaźniki od wymiany oleju nie były ruszone.

Cytat:
a mi wlasnie zalezy zeby inspekcji oleju nie skasowac razem z tym zegarkiem...

a pali ci sie zam zegarek?

zegarek z napisem INSPECTION sie pali i tego chce sie pozbyc nie ruszajac tych lampek od oleju

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-01-23 20:06:56 ]