A moze by tak JBL?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
To moj pierwszy post na forum motonews.pl - witam wszystkich.

Od razu przejde do rzeczy. Bylem rozejrzec sie za car-audio po sklepach no i powlaczalem sobie wszystkie glosniki - najlepiej brzmial JBL - z reszta polecaja mi go. Chodzi o dwa JBL na tył w półke do Omegi nie pamietam jak z reszta ale tez beda chyba JBL no bo jakby to brzmialo nie w komplecie...a moze tak sie robi? W sumie nieistotne, wiem ze JBL mi sie spodobal. W aucie bedzie ogolem 8 glosnikow.

Ladnie taki sprzet stuka? Ma ktos jakies doswiadczenia?
Aaa...co do radia to wybiore takie zeby wspolgralo z glosnikami...drogie takie radia ktore pociagna taki sprzet...? Chcem uniknac wzmacniaczy itd.

Pozdr.

Strasznie chaotycznie napisales....
Pierw jakie JBLeee?? Bo z tego co napisales to jedny konkret jaki widze to to ze masz Opla Omege. Ile maja cm, jaki model najlepiej. Mowisz ze jakies glosniki masz juz w aucie, ktore i jakie? 8 glosnikow?? Po co tyle?? Ilosc nie rowna sie jakosc...

Parametry itp. podam innym razem moze.
Glownie chcialem poznac opinie tych ktorzy maja zamontowane JBLki.
Wiem, ze JBL jest liderem ale ale...nie wiem jak to chodzi w autach.

Bo jesli chodzi o branze o ktorej mowa w ponizszym cytacie to:
Cytat:
Dzisiaj ponad połowa kin z certyfikatem THX(R) i ponad 75% kin zbudowanych na przestrzeni ostatnich 20 lat wykorzystuje głośniki JBL. Obecnie JBL stale konstruuje nowe produkty, czerpiąc ze swego bogatego dziedzictwa , aby zapewnić najwyższą ich jakość.

[ wiadomość edytowana przez: Spidel dnia 2006-02-11 01:29:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: Spidel dnia 2006-02-11 01:32:28 ]

Cytat:
2006-02-11 00:38:30, Spidel pisze:
Parametry itp. podam innym razem moze. Glownie chcialem poznac opinie tych ktorzy maja zamontowane JBLki. Wiem, ze JBL jest liderem ale ale...nie wiem jak to chodzi w autach. Bo jesli chodzi o branze o ktorej mowa w ponizszym cytacie to: [ wiadomość edytowana przez: Spidel dnia 2006-02-11 01:29:32 ] [ wiadomość edytowana przez: Spidel dnia 2006-02-11 01:32:28 ]

zalezy od modelu, rozmiaru, mocy, itd.. itd... pisząc ze podobaja CI sie JBL'e to za duzo nam to nie mowi Marka wiadomo jaka ma opinie, ale troszke szczegolow

Matce w aucie zamontowalem takie i graja milo. Cudow sie nie spodziewalem bo auto nowe i modzic nie mozna bo sie straci gwarancje

Grają miło?! Matce do samochodu?

One maja grać GRUBO inaczej to dupa. Grubo uwzgledniajac to ze to montaz w półke jest a nie jakies skrzynie w bagazniku.

z tego co piszesz to wydaje mi sie ze chodzi Ci tylko o łomot Jezeli tak to ja polecam boschmanna Po co przepłacac za JBL`a

Cytat:
2006-02-11 13:38:06, Vyzn-R pisze:
z tego co piszesz to wydaje mi sie ze chodzi Ci tylko o łomot Jezeli tak to ja polecam boschmanna Po co przepłacac za JBL`a

Bardzo zle wnioskujesz. Bo gdybym chcial łomotu to wstawilbym tube itp. Wlasnie chodzi mi zeby uzyskac definicje stereo

Ciezko z was wydobyc cokolwiek. Ale Twoja odpowiedz swiadczy o tym ze jednak montując JBL mozna uzyskac super stereo z głębokim prawdziwym uderzeniem basu...moze cos wiecej wiesz?

[ wiadomość edytowana przez: Spidel dnia 2006-02-11 14:17:42 ]

No to zalezy co chcesz uzyskac i jakiej muzyki sluchasz No i oczywiscie o jakim modelu JBL`a piszesz Ja mam np z przodu. GT 6.0c, podpiete pod wzmacniacz Rockford Fosgate RF 4.6X i naprawde ładnie to sie spisuje przy muzyce techno i tympodobnych Nie powiem zeby waliły bassem ale potrafia kopnac, szczegolnie biorac pod uwage to ze nie mam zbyt dobrze wygłuszonych drzwi Powiedz co dokladnie chcesz uzyskac, jakiej muzyki słuchasz i jaka cene chcesz przeznaczyc na głosniki Piszesz ze chcesz uzyskac stereo, wiec głosniki w tylnej półce odpadaja i nalezy skoncentrowac sie na poządnym przodzie Bez wzmacniacza bedzie ciezko ale mysle ze sie uda

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-02-11 14:52:24 ]

Vyzn-R jak to przy pieknym stereo glosniki z tylu odpadaja. Bez przesady. Jezdzilem innym autem i mialem z tylu Sony zamontowane w 2000 r. i z przodu i efekt byl calkiem calkiem.

Czego chcem sluchac? To co sie gra np. na TranceEnergy itd. itp.
Chcem zeby bylo glosno ale nie krzykliwie...glosno ale zeby szlo sluchac...slyszales kiedykolwiek taki efekt w aucie? Albo po cichu leci ale zeby bylo slychac zdrowe pykanie.

Z reszta nie ma co mowic bez szczegolow technicznych i okreslac bo efektu muzy w slowa sie nie ubierze.

Montaz bedzie w firmie zajmujacej sie car-audio wiec jesli zaloza tez z tylu to ma byc dobry efekt jak nie bedzie to ich pojade. Place - wymagam.

Cytat:
2006-02-11 00:07:34, Spidel pisze:
Witam! To moj pierwszy post na forum motonews.pl - witam wszystkich. Od razu przejde do rzeczy. Bylem rozejrzec sie za car-audio po sklepach no i powlaczalem sobie wszystkie glosniki - najlepiej brzmial JBL - z reszta polecaja mi go. Chodzi o dwa JBL na tył w półke do Omegi nie pamietam jak z reszta ale tez beda chyba JBL no bo jakby to brzmialo nie w komplecie...a moze tak sie robi? W sumie nieistotne, wiem ze JBL mi sie spodobal. W aucie bedzie ogolem 8 glosnikow. Ladnie taki sprzet stuka? Ma ktos jakies doswiadczenia? Aaa...co do radia to wybiore takie zeby wspolgralo z glosnikami...drogie takie radia ktore pociagna taki sprzet...? Chcem uniknac wzmacniaczy itd. Pozdr.

8 głosnikow, poźniej stereo ..czegos tutaj nie rozumiem.. jedyne co to moge polecic JBL , bo płacisz i mozesz nieco wymagac...

Cytat:
2006-02-11 17:45:58, Spidel pisze:
Chcem zeby bylo glosno ale nie krzykliwie...glosno ale zeby szlo sluchac...slyszales kiedykolwiek taki efekt w aucie?

Spidel wierz mi... wiem jak brzmi naprawde dobre audio w samochodzie... Nie sugeruj sie moim avatarem czy samochodem w profilu

Wacajac do tematu:
jezeli JBL porównujesz do do sony to napewno JBL zagra o niebo lepiej Chociaz jezeli słuchasz techno to ja bym proponował rozejrzec sie tobie za głosnikami powerbass Co do tyłu to kazdy lubi co innego
Ja nie widze sensu montowania głosnikow z tyłu, wolałbym te pieniadze dolozyc do pozadnego wygłuszenia drzwi i lepszego systemu przedniego Jak zainwestujesz w pozadny monatrz i system przedni to napewno głosniki z tyłu czy nawet subwoofer nie bedzie ci potzrebny Nadal nie napisałes jaki model JBL`a to był albo jaka kwote chcesz przeznaczyc na to, wiec jesk narazie nie moge ci doradzic bo nie wiem w jakiej cenie mam sie poruszac jezeli w cenie do 400zł to najlepszym wyborem do tej muzyki były by Powerbass`y jezeli wyzsza cena to juz troche moj typ by sie zmienil

No chodzi o kwote do 1000 zł. A co do tylnich nie wiem jak takie cos moze zagrac...bo aktualnie jezdze tez takim ktory ma z tylu i nawetnie bije.

Jezeli 1000zł wraz z radiem to proponuje:
Wersja tania:
Radio
Clarion
Głosniki:
Powerbass bardzo fajnie spisuja sie w muzyce techno
+ wygłuszenie drzwi

Wersja drozsza z małymi aspiracjami na dobry sprzet:
Radio
Alpine
Głosniki:
Proa Simplex 160
+ wygłuszenie drzwi

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-02-12 21:58:37 ]

Fajnie to zestawiles ale czy moglbys uwzglednic wersje bez radia? Nie dopowiedzialem. Do 1000 albo 1200 zl same audio bez radia.

Cytat:
2006-02-12 21:57:54, Vyzn-R pisze:
Jezeli 1000zł wraz z radiem to proponuje: Wersja tania: Radio Clarion Głosniki: Powerbass bardzo fajnie spisuja sie w muzyce techno + wygłuszenie drzwi Wersja drozsza z małymi aspiracjami na dobry sprzet: Radio Alpine Głosniki: Proa Simplex 160 + wygłuszenie drzwi [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-02-12 21:58:37 ]

ile zestaw tych Power bassow kosztuje:> ? oczywiscie w Polsce bo tam widze ze 100 €

[ wiadomość edytowana przez: miki87 dnia 2006-02-13 10:26:16 ]

Cytat:
2006-02-13 10:25:12, miki87 pisze:
ile zestaw tych Power bassow kosztuje:> ? oczywiscie w Polsce bo tam widze ze 100 €

Na samym dole jest napisane 375zł, przesyłka gratis

Cytat:
2006-02-12 23:43:49, Spidel pisze:
Fajnie to zestawiles ale czy moglbys uwzglednic wersje bez radia? Nie dopowiedzialem. Do 1000 albo 1200 zl same audio bez radia.

No za taka cene to juz mozna poszalec, ale juz w tej klasie byłby zalecany wzmacniacz
Np:
Morel Pulse 6

Bardzo udany zestawik helixa

DLS R6A juz legendarna marka

Xetec P6.5 + Scanspeak T28 cos wspaniałego... ale niestey bez wysokiej klasy wzmacniacza to tu raczej nie nada...

Ew Proa simplex 160 na tweeterze Vify kosztuja 580zł

Cytat:
2006-02-13 11:39:15, Vyzn-R pisze:
Na samym dole jest napisane 375zł, przesyłka gratis

co lepsze te power bassy, czy np lanzar:
lanzar
alpine:
alpine
a moze hertz:
hertz

rodzaj muzyki: mieszana...

No Alpine odpada odrazu na poczatku Alpine robi dobre radia, z głosnikami juz jest gozej Hertz to jest zestaw współosiowy wiec tez odpada, jednak systemy sa lepsze z wiadomych wzgledow Co do lanzaraz to nie jestem przekonany Wydaje mi sie ze jednak PB beda najlepsze