Pytanko o katalizator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapchał mi sie katalizator i wiadomo ze na nowy szkoda kaski, co lepiej? wydłubac srodek ze starego czy moze załozyc jakas strumienice tylko zaznaczam ze tłumiki sa standardowe, podpowiedzcie cos

a wiesz ze jak wytniesz katalizator i zalozysz strumiennice to mozesz dostac kare za wyciecie katalizatorka??

Taz nie ściemniaj,najpierw niech cię namierzą a potem karają,a kata wytnij i wstaw strumienicę,fajna praca,no i kopa troszkę większego ma.ja zasuwam już od trzech lat bez kata i wynik z pomiaru mam poniżej 0,5 czyli tak jak z katem ,to po co mi on

a środowiska i tak nie uratujesz,musisz tylko w stacji obsługi mieć wejście bo ci badań nie zaliczą no i wtedy to jest problem.

pozdrawiam

ja bym wycial i wspawał rure...jezeli zalezy Ci na cichej pracy silnika, jezeli nie to wstaw wspomniana strumienice albo wybij co jest w katalizatorze i zaloz puszke z powrotem ale to juz bedzie głośnawo

Cytat:
2005-07-23 22:51:12, korek47 pisze:
a środowiska i tak nie uratujesz, pozdrawiam

musze wcisnac tu moje 3 grosze na katalizatorze to ja sie nie znam ale co do srodowiska gdyby wszyscy mieli takie podejscie to mielibysmy naprawde wielki problem!!

zdecydowanie wywal katalizator a strumiennicy nie kupuj bo jak cie nie stac na katalizator to i na strumiennice rowniez . te ktore sa na gieldzie to mozna sobie tylko w pupe wsadzic Jezeli chcesz juz cos takiego wykombinowac to kup strumienncie naddzwiekowa np u grabowskiego dedykowana do danego samochodu plus strumiennice dolotu... wtedy to ma sens, ale nie wiem czy w tysiaku sie zamkniesz. wewal kata i wspawaj rurke. napewno odczujesz roznice.

Wyciągnę stary wątek
-podobno koniec katalizatora, przebieg 130 tys.(ponoć)
co zrobić z ibizą 1.0 +LPG '96:
nowy katalizator? rura?
jak będzie jeździła bez kata? dużo głośniej? odrobinę szybciej?
podzielcie się z gościem waszego forum uwagami.
z góry wielkie dzięki

Cytat:
2006-02-13 09:40:09, jost pisze:
Wyciągnę stary wątek -podobno koniec katalizatora, przebieg 130 tys.(ponoć) co zrobić z ibizą 1.0 +LPG '96: nowy katalizator? rura? jak będzie jeździła bez kata? dużo głośniej? odrobinę szybciej? podzielcie się z gościem waszego forum uwagami. z góry wielkie dzięki

jesli zrobisz przelotowke czyli sama rurka i tlumik koncowy bez wkladek do bedzie fajniutko mruczalo
a jesli dasz zamiast tego strumiennice to bedzie jeszcze lpeiej mruczalo
wzrostu maco jako tako nie poczujesz

aha jeszcze jedno.
kolega ma do sprzedania strumiennice luskowa

cena 35 zl + przesylka

Cytat:
2006-02-13 17:26:39, taz pisze:
jesli zrobisz przelotowke czyli sama rurka i tlumik koncowy bez wkladek do bedzie fajniutko mruczalo a jesli dasz zamiast tego strumiennice to bedzie jeszcze lpeiej mruczalo wzrostu maco jako tako nie poczujesz

to mruczenie jest do zniesienia przez 3-4 godziny na trasie, czy po godzinie w głowie juz huczy?

Cytat:
2006-02-13 21:32:09, jost pisze:
to mruczenie jest do zniesienia przez 3-4 godziny na trasie, czy po godzinie w głowie juz huczy?

ze luskowa strumiennica jest ok
wyproboj
wkoncu 40 zl z przesylka to nie takie znowu majatek

a co z sondą lambda? wywalić ją? jest chyba na katalizatorze... czy się ją montuje na strumienicy?

Witam moj kolega taz poprosił mnie o pomoc w temacie dotyczacym montarzu strumienicy wiem pomoge i wyjasnie wszystkie watpliawoasci.
Cytat:
a co z sondą lambda? wywalić ją? jest chyba na katalizatorze... czy się ją montuje na strumienicy?

A wiec jesli sona znaduje sie na katalizatorze to jedym skutecznym wyjsciem jest montarz jej w miejscu tłumika srodkowego jeśli natomiast sonda znajduje sie przed katem i to wtedy montujemy ja w miejscu kata.Oczywiascie trzeba pamietac o tym ze jesli juz wstawiamy strumienice musimy układ wydechowy przerobic,po pierwsze tłumik końcowy najlepiej jesli bedzie przelotowy to jest podstawa , po drugie jesli strumienica znajduje sie w miescu kata powinna sie wyciac tłumik srodkowy w celu szybszego odprowadzenia spalin w przeciwnym razie strumienica nic nie a wrecz moze pogorszyc osiagi,natomiast gdy kat posiada wbudowna sone labda montujemy strumienice w miejscu tłumika srodkowego.Jezeli posiadamy wieksza ilosc gotówki proponowła bym kupic i załozyc storzkowy filtr powietetzra w ukałdzie dolotowym oraz bardzo korzystnie wpływaja te modyfikacje na soiagi ,przyrost mozcy nie bedzie moze taki wielki ale napewno juz da sie odczuc róznice . Pozdrawiam jesli jeszcze sa jakies pytania odpowiem na nie

dzięki za pomoc,
założony został katalizator (z montażem ok 400 zł)