Które PYLE na tył do MKVI ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

które z tych dwóch głośników PYLE byście polecali ??
PYLE 1
czy
PYLE 2

Tylko proszę bez porad typu "na Twoim miejscu bym dołożył i kupił JBL.. " ..
Proszę o konkretne odpowiedzi ... 1 czy 2

Dziękuję i czekam

he he te żółte ładniejsze ale troszkie duze te moce ciekawe czy maja z 1/3 tego co piszą

Ciekawe że tańszy i dwudrożny ma lepsze parametry basu niż trójdrożny o takiej samej wielkości membrany. Bez odsłuchania ciężko coś doradzić, ale z samych danych - różnicy między 20 a 22 kHz raczej nie odczujesz, bo pełen zakres ma tylko dziecko, a z wiekiem głuchniemy na wysokie tony.
Na twoim miejscu wsadziłbym jakieś 6x9 tym bardziej że słyszałem że nawet 5x7 inne niż ford nie pasują idealnie - ale tu trzeba zapytać kogoś kto montował takie.

Cytat:
2006-02-12 21:57:54, diesel_power pisze:
Na twoim miejscu wsadziłbym jakieś 6x9 tym bardziej że słyszałem że nawet 5x7 inne niż ford nie pasują idealnie - ale tu trzeba zapytać kogoś kto montował takie.

Taką mam cichą nadzieje, że te mają tyle otworów montażowych, że któreś zapasują i nie będę musiał zbyt kombinować ... jeżeli się na jakieś zdecyduje...
narazie czekam cały czas na opinie

Miałem w autku PYLE 2-drożne 5x7, niestety nie wiem jaki model i grały bardzo dobrze. W przypływie emocji przesadziłem z głośnością i niestety jeden spaliłem. Zmieniłem na BOSCHMANN PR-5700V 5x7 i choć nie jestem audiofilem słyszę, że grają gorzej. Zmieniałem już trzykrotnie głośniki i nigdy nie miałem problemu z mocowaniem(MKV 3D) zawsze ładnie pasowały. Tylko problem jest z dokręceniem jednej śrubki, chyba, że ktoś ma śrubokręt długości 5cm . Polecam nr 1.

mały UP ... może ktoś kolejną opinię dopisze

NO... piszczcie piszcze też chętnie skorzystam z tej opini chociaz wolał bym jedno drożne.....
fakt faktem niemam w orginalnym miejscu żadnych głóśników tylko w pułce pionki i skrzynei w bagarzniku... ale ta dziury przy szybach mnie denerwują bo przez kratki widać BLUE światełko jak sie jeździ, i na postoju.......
WIEC TAK SAMO JAK AUTOR TEMATU PROSZE O OPINIE