Pomocy !!!! ?????Czy felgi z E34 podejdą do E36?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam prośbe chce kupic Felgi do swojej BMW E-36 , 3 tylko jest problem nie wiem jakie musza miec rozstawy srub i piasty bo rozstaw chyba 5x120 ale co z piasta ??
Koles mowi ze alu ma sciagniete z E-34 z 5 i mam pytanko czy one beda pasowac do mojej bryki ?? E-36 , 3 ?? Pomozcie ??
Dane felgi to takie ...rozmiar 7,5J/16H2

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-03-09 13:02:29 ]

spoko beda pasowały

jeśli sie nie mylę to jest inny otwór centrujący ale to nie problem zmienia sie pierscienie centrujące lub olewa i jeździ z wycentrowanymi na oko ( co polecam tylko wariatom ) sam jeździłem na kskinach 16/9 cali na śrubach 5 cm , dystansach 25 mm i wszystko wisiało tylko na tych śrubach bo otwór w feldze wogóle nie pasował na pistę - wariactwo ale żyję do dzis

Zarówno rozstaw śrub 5x120 jak i otwór centrujący 72,6 są takie same. Różnica polega na tzw. odsadzeniu (zewnętrznej części felgi od piasty) e34 ma ET18, a e36 ET38 co za tym idzie jeśli założysz felgi od "piątki" to koła bedą poprostu bardziej wystawoać na zewnątrz i może się zdarzyć, że będą obcierały o nadkole

Witam. Wiem z autopsji iż nie będą pasowały. W zeszłym sezonie kupiłem felgi od E34 i niestety nie mieściły się w błotniki (tył auta). Były rady żeby sklepać ranty wewnętrzne w błotnikach ale za takie rady to dzięki bo musiałby robić to blacharz a to już skórka za wyprawkę. Sprzedałem i kupiłem od E46. Pasują idealnie. Pozdrawiam.