Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BADY POLONEZ 1.6GSI+LPG Warszawa | 2003-03-24 12:52:54 Witam wszystkich
Dlaczego mój Polonezik mnie kopie - podczasz zamykania drzwi gdy łapie za krawędz. Dlaczego on się tak elektryzuje. Co mam zrobić żeby przestał. BADY [ wiadomość edytowana przez: BADY dnia 2003-03-24 12:53:19 ] |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-03-24 13:03:32 może za szybko jeździsz i elektryzuje się od pędu powietrza jak samoloty więc powinieneś cie uziemiać przed wysiadka wyrzucając łańcuch przez okno a zwłaszczana stacji benzynowej
a tak poważnie to niemam pojęcia skąd uciebie sie biorą ładunki statyczne. jedynym srodkiem zaradczym ptoponuje kupić pasek uziemiający. powinien pomuc ale nie usunie samego problemu |
Poldek Polonez Ostróda | 2003-03-24 13:48:22 Wiosna idzie. Zauwarz ze zima Cie niekopal. Mnie kopie co roku zarowno Polonez jak i rodzicow Ford. Bez znaczenia. A co z tym zrobic ? |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-03-24 14:27:07 Jest jedna metoda żeby nie kopał. Zanim podniesiesz tyłek z fotela złap się za krawędź drzwi lub jakąś inną blachę. Efekt 100 %.
Co do elektryzowania to może Twoja mama przestała płukac w płynie na elektryzowanie Twoje ubrania |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-03-24 15:01:42 DZISIAJ MECHANIK PORADZILMI ABY PSIKNAC POKROWCE SIEDZEN SPRAYEM ANTYELEKTRYZUJACYM PODOBNO POMAGA!!!! |
keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2003-03-24 16:53:44 E tak spray nie pomoże. Wystarczy taki kawłek gumska przykręcić w z tyłu autka coby uziemił tą elektrycznie-niewyżytą bestiie |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-03-24 17:13:43 posiadam nawet dwa paski w niczym nie pomagaja!!!!!a spray wypróbuje to opowiem co to da!!! |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2003-03-24 17:24:05 Po piersze guma to izolator, wiec nic nie pomoze. Juz lepiej lancuszek metalowy. Po drugie ja tak mam od zawsze i trzeba to polubic. Nic sie nie wymysli, to ilosc tworzyw sztucznych uzytych do obic tapicerskich i do naszych ubran powoduje, ze tak sie dzieje. |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-03-24 21:07:17
Zawsze zastanawiałem się czemu te uziemiacze są gumowe Mnie poldek kopie jak cholera (fotele miśki) - swój swemu wybaczy , ale jak trzepnęła mnie pare razy fabia sedan to dopiero odjazd... Trzeba tylko ustalić czemu takie zjawiska elektrostatyczne zachodzą właśnie wiosną |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-03-24 21:18:39 Zjawisko to zachodzi podczas nagrzeania się materiałów np. od słońca co skutkuje dośc łatwym odrywaniem się ładunków od materiałów, a my je przenosimy na sobie na innych materiałach. Wszystko do czasu kiedy się spotkamy z innym ( przeciwnym ) ładunkiem i mamy pstryk.
Nie ma to nic do tego wiosna, bo latem też to jest. Zimą mniej bo słońca mniej, a i wszechobecna wilgoć rozładowuje ten ładunek, zanim my na niego trafimy. Padł pomysł by przed wyjsciem z samochodu dotknąć czegoś metalowego
No fakt metoda działa na 100%, bo zamiast być kopnietym podczas zamykania drzwi na zewnątrz samochodu to będziesz podczas dotykania owych drzwi przed wyjsciem z samochodu. Tak czy owak cię walnie Są w sprzedaży różnego rodzaju spray'e do tapicerek, ale ja je olewam. Trochę sado-macho się w ciągu dnia przyda, przynajmniej się denerwuję i nie zasypiam za kólkiem |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-03-24 21:18:52
Zawsze myślałem że są, tylko nigdy nie wiedziałem po co to komu. Jak byłem mały to myślałem że pomaga jak piorun szczeli a jak troszke podrosłem to już w ogóle nie myślałem (o tym). |
Wyrwizab (M) x | 2003-03-24 21:26:29 Te uziemienia sa gumowe ale maja w srodku drucik. Zeby dzialaly trzeba je przykrecic do masy auta, tak zeby mialy z nia dobry styk a nie przez np lakier czy bitex. A dzialaja i tak roznie, choc czasem pomagaja. |
SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2003-03-24 21:34:40 Mój jest dobrze wychowany . Mnie nie rusza za to kopie moją kobitke |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-03-24 22:42:51
Bo zupa była za słona. Sorki, bo paliwo było chrzczone. |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-03-25 00:59:12
Precyzując: trzeba najpierw wysiąść z auta a potem energicznie stuknąć ręką w blachę (np. dach) w celu "odprowadzenia ładunków". Jak dotykałem dachu powolnym ruchem to mnie kiedyś tak "kopnęło", że hej! |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-03-25 16:36:49 PANOWIE I PANIE KUPIŁEM WCZORAJ PIANKE DO MYCIA POKROWCÓW!!!!WYMYŁEM NIA DWA SIEDZONKA(POKROWCE) I PROBLEM ZNIKNĄŁ!!!!POLECAM A KOPAŁ JUZ NIE ZBYT ZABAWNIE!!!WSZYSTKO JEST OK!!!POLECAM!!!! |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-03-25 18:36:19 Ja ściągnę pokrowce i wypiorę je w antystatycznym płynie do płukania tkanin,może to coś pomoże |