Chromowanie gdzie i za ile??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie można coś wychromować i jaki jest koszt np. chrom na 4x felgi

a w jakim stanie są te felgi ? przygotowane pod chrom ?

Cytat:
2004-05-06 20:14:08, paulo78 pisze:
a w jakim stanie są te felgi ? przygotowane pod chrom ?

szczerze mówiąc to jak mają być przygotowane? Po prostu zero farby, nie równości itp jak tak to nie bardzo. a tak wogule to bardziej myślę o chromowaniu silniczka czyli niewiele obudowy od wentylatora i parę drobiazgów a i czy można by było wychromować cały tłumik z rurami? I niewięcej jaki jest koszt? bo jak to nie będzie zbyt kosmicznie drogo to za tym rozejrze

ps w jaki sposób zakłady chromują, zatapiają w takiej ala farbie czy normalnie malują jak lakier tylko to chyba jakoś na gorąco czy coś pytam bo nie mam pojęcia

mam kogoś co chromuje ale prawde mówiąc nie korzystałem jeszcze z tego żródła ,jak masz jakiś element przygotowany do chromowania i ci sie nie spieszy to mozemy spróbować ,musi być gładzitki bez zadnych farb. a koszty dokładnie nie wiem ale z tego co mówił to bardzo taniutko.

Znam nowe miejsce, firma Galwmet, ul. Stargardzka 2e (teren Pilmetu na Metalowców), tel. 602-181-785.
Niestety nie chromują tworzyw sztucznych, tylko metale i różne stopy.

element który chcemy pochromować musi wyglądać idealne. żadnych rysek, odprysków. najlepiej wypolerować go na lustro.

To wiadomo nie od dziś.

no wlasnie trza oczyscic... wypiaskowac jak ktos ma kase to sobie moze na to pozwolic

Farba to male g.....

Prawdziwy chrom naklada sie elektrolitycznie czyli reakcja podobna do tej w akumulatorku, trwa kilka godzin lub dluzej zalezy jaka warstwe chceny uzyskac, jezeli jest stary chrom to trzeba go wpierw usunac tez elektrolitycznie bo szlifowanioe na niewiele sie zdaje, wystarczy ze kropka zostanie i spieprzy powieszchnie. Jest to zmudne i pracochlonne dzialanie, kiedys w mlodym techniku opisywali jak to zrobic w domowych warunkach. jezeli chodzi o cene to licza za powierzchnie i objetosc, ale orientacyjnie to wychromowanie jednego dekla do duzego fiaciora kosztuje 15-20 zl o ile jest przygotowany, ciezko znalesc kogos kto by chcial to robic w detalu, wola zamuwienia hurtowe, wiec bedziesz musial sie nachodzic....

W Wawce na Burakowskiej jest najbardziej ceniony magik w tym temacie.
Pozdr