Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Romero Zawiercie | 2006-03-11 17:27:23 Jeszcze mi sie przypomniało ze wczesniej tez miałem zasilanie presidenta johnnego (bez ASC) przez zapalniczke i było OK tylko cb stroił mi fachowiec. |
crafenberg Almera Piaseczno | 2006-03-12 10:18:53
Witam koledzy Co masz kolego na myśli mówiąc o zestrojeniu??? strojic to można tylko antenę , i dlatego nie powinno miec żadnego wpływu a co do zestrojenia to nie trzeba fachowca poprostu zakładasz antenkę i patrzysz na wychylenie skali RF przy nadawaniu - jezeli buja sie do końca to mozna latac Apropos: każdy krzyczy o SWR 1,2 1,1 1,3 a tak jak posłucham kierowców to ich na ich sygnał skala rf wychyla sie tylko do połowy naprawde żadko sie zdaża żeby ktoś miał takie niskie SWR ponadto nawet jeśli to po 12 miesiącach zimy pod wpływem wilgoci albo ledwo pokazującej sie śniedzi SWR wzrasta do granic 2 dlatego bez paniki z tym SWR |
Andrzej_Zamosc CB FORUM nadajnik Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2006-03-21 09:24:24 Po prostu przestaje nadawac Ale bez strachu, spalic koncowke wcale nie jest tak latwo Nadajac calkowicie bez anteny to i owszem,ale przy niezestrojonej trzeba jednak chwilke potrzymac wcisniete PTT.
|