Czy wmzancniacz nie spali sie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bede miał wzmacniacz 700W (dwa wyjscia na jednym 350W) i czy moge podłaćzyć do niego jednocześnie pod jedno wejscie dwa głosniki trzydrożne 2x80W a czy mógłym jeszcze do tego podłączyć głośniki roadstatra 10 cm dwa po 120W ??? bo drugi kanał mam zarezerwowany na głosnik basowy (tylko zastanaiwam czy moge kupić głośnik 400W i go podłączyc jak na wysciu w zmanciaczu jest 350?? prosze piście i z góry dziękuje pozdrawiam

Cytat:
2006-03-28 08:43:44, adi1988 pisze:
bede miał wzmacniacz 700W (dwa wyjscia na jednym 350W) i czy moge podłaćzyć do niego jednocześnie pod jedno wejscie dwa głosniki trzydrożne 2x80W a czy mógłym jeszcze do tego podłączyć głośniki roadstatra 10 cm dwa po 120W ??? bo drugi kanał mam zarezerwowany na głosnik basowy (tylko zastanaiwam czy moge kupić głośnik 400W i go podłączyc jak na wysciu w zmanciaczu jest 350?? prosze piście i z góry dziękuje pozdrawiam

jeśli wzmacniacz jest stabilny przy 2 ohmach to możesz podłączyć 2 4-ohmowe głośniki równolegle i moce nie mają tu znaczenia.tych 10 cm nie podłączaj.problem polega na tym,że podłączając 2 głośniki pod jeden kanał nie uzyskasz stereo a mono.moja propozycja:podłącz głośniki bespośrednio do radia(po jednym na kanał),a subwoofer do zmostkowanego(o ile jest taka możliwość)wzmacniacza

Tak z ciekaowości- pochwal się jaki to wzmacniacz i jaki to subik to Ci powiem ile będziesz miał mocy
Co do tego podłaczenia - teoretyzujc i zakładając, że te parametry są takie jakie są- głośnik o mocy 400 i na wyjściu wzmacniacza 350- stać się nic nie stanie- to bankowo, ale sub może być lekko przez to "niedokopnięty" i minimalnie tracić na dynamice i tzw. elastyczności