2 sub w jednej skrzynce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oto moj problem
jak moge podlaczyc dwa glosniki niskotonowe zamkniete w jednej obudowie? mam jbl 75.4 2 kanaly zasilaja mi glosniki tylnie na polce i zostaja dwa wolne.moze podlaczyc te glosniki pod stereo? nie beda one sie zaklocaly? czy moze zrobic mostek z 2 kanalow i oba glosniki podlaczyc pod jeden kanal rownolegle? glosniki nie wiem ilu omowe sa ale w insrukcji od jbl pisze ze przy stereo moze byc max 2ohmy a przy mostku 4 ohmy. nie chce sapalic wzmaka dlatego prosze o pomoc
skrzynia phase linear z glosnikami 30cm 450W jest bardzo podobna do tej
http://www.allegro.pl/item92560036_skrzynia_basowa_wzmacniacz_kondensator.html

a oto reszta sprzetu:
alpine 7983r
przod wygluszony pb 16.5 cm ze wzmakiem jbl P-7520
tyl 6x9 takze pb trojdrozne
skrzynia phase linear
2 wzmak jbl 75.4
okablowanie dietz

aha jeszcze jedno pytanie jaki do tego zestawu kupic kondensator?
dzieki za pomoc
pozdrowionka dla Was!

mozesz podpiac w stereo ale w przeciw fazach i tylko jako woofer inaczej to one sie wydymaja nie zagraja lub jako mostek 2 i to raczej bym polecał

A co do kondensatora to zna sie ktos??
a moze cos zmienic w moim sprzecie p. Arsen
bo jestem poczatkujacym

ja bym zmienił radio z alpine ale zaraz mnie wszyscy skrzycza no ale cóz ja wole dzwiej JVC

a co do kondensatorów to maja one za zadanie itrzymywanie stałego poboru i oddawania pradu(mocy) na głosnik jesli nie masz ochoty na bas tak niski ze ci sie beda jajka wokół siuska zawiazywały to nie masz co na nie kasy wydawac ale ja tu tylko sprzatam

Cytat:
2006-03-24 20:52:21, arsen pisze:
ja bym zmienił radio z alpine ale zaraz mnie wszyscy skrzycza no ale cóz ja wole dzwiej JVC

Nie słuchaj go on sie nie zna

Jaki opor maja głosniki? jezeli 4 Ohm to ja polecam połaczyc je szeregowo i w mostek pod wzmacniacz jezeli maja 8 ohm to rownolegle a jezeli 2 to tez szeregowo Co do kondensatora to przy prawidłowo polozonej instalacji przy mocach ponizej 1kW nie ma potrzeby stosowania kondensatora

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-03-27 13:21:55 ]

mam kondensator dietz 1farad i jak mam go podlaczyc? miedzy akumulatorem a wzmacniaczem? czy bezposresdnio od wzmacniacza. aha moge podlaczyc pod jeden kondensator 2 wzmaki? prosze o pomoc z gory dzieki

Cytat:
2006-03-24 20:52:21, arsen pisze:
no ale cóz ja wole dzwiej JVC

to JVC ma wogóle dźwięk? oj Arsen Arsen, tak mnie przeraziłeś, że aż z uśpienia Anu wybudziłeś i sprowokowałes do tego posta

Cytat:
2006-03-29 15:03:08, Ania-MaxCarAudio pisze:
to JVC ma wogóle dźwięk? oj Arsen Arsen, tak mnie przeraziłeś, że aż z uśpienia Anu wybudziłeś i sprowokowałes do tego posta

No te z 24bit przetwornikiem jakos graja ale tylko te...

a co do tego kondensatora wie ktos jak zamontowac??
wprawdzie nie ma 1kW ale swiatla znaczoca przygasaja a kondensator juz kupilem wiec lepiej jak bedzie lezal w bagazniku niz na polce.

aha serdeczne dzieki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: ppol dnia 2006-03-30 10:40:31 ]

Cytat:
2006-03-29 15:03:08, Ania-MaxCarAudio pisze:

łer iz maj koncówka?? du ju hew it???