E30 czujnik od tarcz hamulcowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyłonczyc lampke od takiego czujnika bo zmieniłem tarcze a on dalej sie swieci

świeci bo jest zużyty i trzeba wymienić na nowy, albo wyjąć zarówkę...

a czy to nie jest tak ze klocki jak sie zuzyja to wtedy sie zapala kontrolka?
a po wymianie klockow na zamienniki bez czujnika starcia lampa pali sie dalej?

poprostu zdejmi osłone pod kierownicą i wyjmij żarówke to problem zniknie ja miałem to samo, albo kup orginalne klocki

Cytat:
2006-04-05 16:07:05, bemek pisze:
jak wyłonczyc lampke od takiego czujnika bo zmieniłem tarcze a on dalej sie swieci

Przepraszam ale co ma wymiana tarcz do swiecenia "czujnika" zuzycia klocków?

Dobre pytanie Mibhell.
Ten czujnik jest od klocków i wraz z wymiana klocków powinno wymienic sie czujnik.
Pozdro

bemek, posłuchaj uważnie.
To, że masz jakieś inne klocki (chociaż nie spotkałem się z tym, aby zamienniki nie miały wyżłobienia na czujnik) to zupełnie nie ma znaczenia aby nie świeciła się kontrolka zużycia klocków.
Jeżeli nie masz gdzie ich (czujników) umieścić, to po prostu zwiń te kabelki od czujników i okręć je np. taśmą izolacyjną do amortyzatora i bedzie OK.
Te czujniki to nic innego jak kawałeki przewodu które zamykają pewien obwód elektryczny a w przypadku przetarcia przynajmniej jednego z nich, powoduje zapalenia się na stałe wspomnianej kontrolki.
Zwróć jedynie uwagę, czy są całe (nie przetarte).
Jezeli nie, to je najlepiej polutuj i zaizoluj.

OT I CAŁA "FILOZOFIA" CZUJNIKÓW

p.s.: a może tylko nie podłączyli Tobie tych czujników po wymianie tarcz. Zajrzyj pod samochód czy nie wiszą wtyczki (przy tarczach)

[ wiadomość edytowana przez: hsurim dnia 2006-05-22 21:28:23 ]