Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ANDRIUBIKER Membre du forum PEUGEOT 405 2.0 SRi x4 WŁOSZCZOWA | 2006-06-12 13:44:05 poza doznaniami wizualnymi (skora wyglada cudnie ) to zadnych zalet skory a wrecz przeciwnie - latem sa gorace ,jak jezdzisz w ubraniach to jeszcze ujdzie ,ale w koszulce na ramiaczkach i krotkich spodenkach jest masakra -przyklejasz sie do foteli i pocisz ,zima sa twarde i lodowate ,grzanie foteli pomaga ale zanim sie nagrzeja to i tak siadasz na lodowate fotele - a co do klimy nie ma sensu zakladac - koszt wysoki i roboty co niemiara, nie wystarczy w 405 kupic kompletnej klimy i jeszcze musi byc od modeli po liftingu ,bo ta z przed jest inna - to jeszcze jest do wymiany deska ,panel sterowania nawiewem, miska olejowa ,paski napedu itd ----podsumowujac ,masz GL wiec kup sobie wypasione fotele welurowe od SRi lub od Mi16 z podgrzewaniem i bedziesz mial cud ,miod i orzeszki... |
KiMiTiGeR PEUGEOT 405 SRi EXEC ... JELENIA GÓRA | 2006-06-15 00:26:50 mocowania do zaglowkow z tylu nie dorobisz i do podlokietnika tylnego tez nie bo to specjalistyczne ustrojstwa i montowane do karoserii (powinno byc wszystko w komplecie z fotelami) to pokretlo na oparciu po lewej stronie jest od podparcia ledzwiowego a po prawej od szerokosci oparcia , ta dzwignia pod fotelem jest od regulacji wysokosci fotela- a fotele skorzane w 405 wszystkie mialy podgrzewanie -zeby je podlaczyc trzeba miec specjalna instalacje i wlaczniki a wyjscie do tej instalacji jest pod tunelem kolo nagrzewnicy (o ile w GL jest w ogole) klima jak po liftingu to juz rocznik niewazny ,ale jak opisalem wczesniej nie warto (pol auta do zmiany i i tak nie wiadomo czy zadziala poprawnie) lepiej szyberdach sobie zaloz -efekt bedzie murowany...a zeby zrobic limuzyne z GL to zacznik od tunelu srodkowego od SRi i od licznika z piecioma zegarami i obrotomierzem... |
ANDRIUBIKER Membre du forum PEUGEOT 405 2.0 SRi x4 WŁOSZCZOWA | 2006-06-15 12:22:23 licznik musial byc walniety ,bo wszystko pasuje idealnie tylko trzeba jeszcze czujnik do obrotomierza zainstalowac przy skrzyni biegow- szyby sciemnic warto ,a szyberdach daje naprawde duzo -wystarczy najprostszy podnoszony ,ale musi byc firmowy zeby nie cieklo itd, oczywiscie najlepiej elektryczny odsuwany ale koszt z instalka kolo 2000pln , a elektryczne szyby tylko oryginalne ze szrotu badz allegro uzywane i da sie zalozyc bez problemu do GL , ja mam klimatyzacje i mysle zeby sobie szyber tez zalozyc, bo w pugu mojej pani nie ma klimy tylko szyberek i jest naprawde ok-- a tunel srodkowy od SRi najwiecej doda uroku wnetrzu a koszt okolo 150 pln, wiec warto |
ANDRIUBIKER Membre du forum PEUGEOT 405 2.0 SRi x4 WŁOSZCZOWA | 2006-06-15 12:24:28 a tak w ogole to wejdz sobie na forum www.peugeot405club.pl i tam sa tylko uzytkownicy 405-ek ,popatrz sobie na fotki aut z takim tunelem i bez i najlepiej tam o wszystko pytaj -bo tutaj jest malo uzytkownikow 405 ... |