Termostat jak sprawdzic czy jest dobry???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bmw e 36 m43 termostat kolankowy,jak sprawdzic czy jest dobry czy zly ,caly czas grzeje mi wode dojdzie do 90 stopni i po paru minutach szybko wchodzi do gory,stwierdzilem ze to termostat poniewaz oba weze od wody sa bardzo twarde tak jakby nie bylo obiegu wody,wykrecilem termostat i niewiem jak go sprawdzic ,cos sie tam ma otwierac ale co ??

Sprawdź czy chłodnica sie nagrzewa. Jak nie to termostat nie puszcza i jest do wymiany. Możesz też do garnka z gorącą wodą włożyć i zobaczysz jak się zachowuje.
Nie wiem jak w M43, ale jak się da to wyciągnij termostat, poskręcaj i zobacz jak się będzie zachowywać wzkaźnik temp.

termostat jest zly,skrecielm bez termostatu obieg juz jest ale wraaz mi sie gotuje visco sie kreci caly czas,sprawdzalem ojel to jest czysciutki nie widac zeby byl zapieniony zmieszany z woda,slyszalem ze sa przypadki ze tego nie widac.co idzie w nastepnej kolejnosci do sprawdzenia

sprawdzalem plyn chlodniczy caly czas jest,nie trzeba dolewac ,termostatu juz nie mam,zasilikonowalem kolanko i wraz sie grzeje,kurde juz nie wiem gdzie mam patrzec ,jak ktos mam jakis pomysl plis help !!!!!!!!!!!!!!

Sprawdź czy masz pompę wody sprawną. Może się łopatki połamały i nie ma dobrego obiegu.