Kto wie co to za bicie w kole?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM BIJE MI COS PODCZAS NACISKANIA NA CHAMULEC W KOLE ALE NIE JEST TO OPONA ANI FELGA SPRAWDZALEM CO TOM MORZE BYC

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-05-15 00:01:16 ]

bije? nie wiem czy o to ci chodzi, ale czasem sie tarcza hamulcowa jak jest nagrzana i dostanie zimna wode - lekko faluje... efektem moze byc takie wlasnie "bicie" podczas hamowania...

ewentualnie zuzyte klocki lub problem z zaciskiem...

pozdr k1c

raczej masz juz zuzyte tarcze hamulcowe (sa pokrzywione)

masz luzy na zawieszeniu tarcze na końcu sprawdz

Cytat:
2006-05-14 13:18:43, mija6 pisze:
WITAM BIJE MI COS PODCZAS NACISKANIA NA CHAMULEC W KOLE ALE NIE JEST TO OPONA ANI FELGA SPRAWDZALEM CO TOM MORZE BYC [ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-05-15 00:01:16 ]

Bankowo tarcze pokrzywione, wystarczy grubosc kartki i juz bija, miesiac temu tez mialem ten problem przetoczylem u siebie przednie tarcze i teraz wszystko gra. Wazne jest aby nie hamowac nigdy dla wyglupow i nie dawac tarczom ostro, nagrzane tarcze ktore stukna sie z woda wlasnie wtedy sie krzywia i wtedy trzesie autem jak workiem od kartofli

Jeśli bije na przodzie to może również być wynikiem luzów w zawieszeniu a najpewniej przyczyna tkwi w zużytych łącznikach stabilizatora.

Tarcze być moze , ale ja jakis czas temu tez tak mialem i po wymianie lacznikow stabilizatora (niejako przy okazji wymiany amorków) bicie ustalo. Sprawdz lacznik stabilizatora.
Pozdro

Cytat:
2006-05-22 20:40:06, Gregor pisze:
Tarcze być moze , ale ja jakis czas temu tez tak mialem i po wymianie lacznikow stabilizatora (niejako przy okazji wymiany amorków) bicie ustalo. Sprawdz lacznik stabilizatora. Pozdro

lacznik tez mozliwe ale ja zostaje przy tarczach, jest to niemal pewne ze to to, ja to mialem koles tez mial problem tarcz i to wlasnie jest to. Ale niewykluczam tez tego lacznika.