Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-05-23 10:05:10 W firmie montującej prof audio e-turbo udowodniono mi że radia samochodowe Sony nie grają - mając 600zł kupił bym coś innego np.: Alipne |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-05-23 10:17:00
Przychylam się do tego dołujacego, acz prawdziwego stwierdzenia Jeśli ma coś grać, to tylko Alpina Ew.Pioneer. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-05-23 10:24:56 ja równierz wybrałbym ????? ale nie sony
mam sony i nic specjalnego jeżeli chodzi o odczyt płyty to ok ale jakosc dzwięku średnia ewentualnie clarion pioneer po zmianie logo zmienił też jakosc na nieporównywalnie gorszą< to teza sąsiada mechesa od tych spraw> a z kolei tenże człowiek który naprawia te sprzęty twierdzi że numererm jeden jest blaupunkt wybór należy do ciebie |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2006-05-23 10:36:17 Wśród kilku sprzętów marek wszelakich najbardzie mi pasował BLAUPUNKT! /nie do zdarcia/ |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-05-23 10:45:27
Kiedyś SAFARI to był wypas |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-05-23 11:23:37 Ja mam Clariona DXZ848RMC naprawde wypasik super gra !!!
Ma nawet twardy dysk wiec moznazapisac o ile pamietam 8 plyt, nie wiem jak graja te tansze Clariony ale z tego mdelu jestem bardzo zadowolony. Peace |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2006-05-23 13:22:35
polecam: stary ale nie zajechany wysoki model Alpine lub Pioneera, ew zamiennie z Kenwoodem lub Clarionem; dobrej klasy głośniki najlepiej komponenty na zwrotnicy (uwielbiam Infinity) i z dobrym montażem raczej wystarczą, zmontuj to wszystko, poustawiaj i pewnie zauważysz, że sub nie zawsze jest potrzebny |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-05-23 22:52:21 Mialem jakis model Sony z roznymi bajerami, jakies ktorkie filmiki leicaly i takie tam bajery, w sklepie kosztowal 1200zl. nie znam sie super na sprzecie ale gral naprawde kiepsko na seryjnych glosnikach, potem mialem pionnera MPB5700 (około 500zl nowy) super gral jak za swoja cene, jezeli ktos nie chce wydac fortuny i miec nowy sprzet to osobiscie polecam. A jezeli chodzi o tego konkretnego Calariona (okolo 1000zl uzywany) ktorego mam to nie ma prawie wogole bajerow a gra wysmienicie, mam porownanie po caly czas mam te same seryjne glosniki. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-05-24 16:37:17 ja u siebie w aucie mam cała zabudowe Herza plus radio clarion z 1 bitowym przetwornikiem cyfrowym dzwieku. nie jest to radio osttnich lat ale jak na cene uzywanych na allegro ok 600 - 700 zł nie jest radiem drogim. Jest ogólnie na stronach zagranicznych polecane do zabudów profesjonalnych. ostatnio miałem kłopot z miejscem w bagazniku (wyjazd) zdemontowałem tube, podkreciłem bassy i nie powiem super gra.
A co do założenia muzyki w aucie kazde radio jest dobre (chodzi mi o sprzety firmowe), no zależy kto co chce słuchac tylko 0k 15% ludzi ma tak wyczulony słuch iż słyszy szmery i inne zakłocenia podczas otwarzania muzyki. reszta ma przysłowiowe nadepniete ucho przez słonia. Największa role grania muzyki ma w audio nie sam sterownik a cała instalacja wzmacniacz dobrane odpowiednio głosniki. Ktoś kiedyś udowadniał nawet (jakies 5 lat temu czytałem w gazecie zajmujacej sie tylko sprzetem car audio) iż podłaczenie słynnego safari do dobrze podłaczonej instalacji car audio daje lepsze efekty niz wysokiej jakości sprzet podłaczony w aucie z fabryczna instalacja elektr (zły przekrój kabli brak wykorzystania mocy głosników itp itd.) Sorki za taki wywód ale denerwuje mnie gdy ludzie chwala to co najdroższe nie zawsze dobre.
lub nie dla każdego dostępne. Ja kiedyś mając ome miałem założoną jednostke medialna Clariona, do tego niefirmowe głosniki, wzmacniacz spod pólki sklepowej (nigdzie nie znalazłem firmy ktora go wyprodukowała), oczywiście cała instalacja była odpowiednoio przygotowana do mocy głosników i wzmacniacza. I grało jak sie patrzy. W czasie eksploatacji auta zmieniłem na inny wzmacniacz (Blaupunkt 5 kanałow koszt 1600 zł w sklepie) i jak do tej pory tamtego wzmacniacza nie przebił (stary sie uszkodził podczas przewożenia w bagażniku metalowej płyty, było hamowanie i po wzmaku). dlatego tez nastepny przeniosłem pod schowek (Oma A) Ale sie rozgadałem nie chciałem nikogo urazic zycze miłego słuchania muzy, jezlei ktos chce jestem w posiadaniu programu który oblicza grubości i długości przewodów do car audio, ale to tylko za posrednictwem DC+ lub płytka, ma duża objętość z racji iz tłumaczy co i jak zamontowac co wybrac. pozdr |
marco11 omega Radom | 2006-05-28 01:26:50 Witam po coraz dłuższym namysle i czytaniu opinii, sam nie wiem co wybrać, teraz zastanawiam się nad Pionner DEH-P6800MP, radio na alllero juz za 775 zl ale nie wiem czy koles mówi prawde z egwarancja wazna jest w Polsce?w normalnym sklepie 1000zł.
Więc wybór mam taki albo to sony albo pioneer?co wybrać? Słyszałem że Sony gra głośniej ale Pioneer po prostu lepiej, na pewno nie będe kupował wzmacniacza. Proszę doradzcie bo sie pogubiłem. |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-05-28 12:07:16 Mialem Pionka i Sony. Zdecydowanie wybral bym Pionka bo jest to sprzet ktory sie nie psuje, a z Sonym bywa roznie. |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-05-28 12:39:52 Kazdy chwali swoje .
Ja mialem i clariona i sony az dostalem w rece JVC.bez strojenia gralo o niebo ladniej niz sony.Teraz zakupilem kolejne radio i rowniez JVC KD-SH55R dla mnie bomba ale to jestem ja a wy to inna bajka |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2006-05-28 14:00:41 Najlepszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o dźwięk jest Pionner. JVC i SONY mu w tym nie dorastają do pięt.Sony ma przytłumione dźwięki,a JVC więcej średnich niż sopranu. |
dadas11 omega mv6 chrząstawa wielka | 2006-05-28 15:26:59 witam
ja miałem różne radia pionki kenwoody soniaki itp. a teraz mam clariona dxz848rmc z modułem pamięci i nie umywają sie do niego dżwięk różni się od tamtych jest wyrazisty i czysty i do tego ma pamięć na której można zapisać utwory nie ma jakiś tam widm czy dem jakiś delfinków jak w pionkach jakiś świecidełek ma poprostu swój wygląd a wygląd jest na drugim miejscu ważne jak gra więc polecam coś takiego, ja na allegro dałem 850zł i był wart tej ceny wybór należy do ciebie. ps. mam u siebie 8 standardowych głośników subwoofer i mały piecyk i chula zajebiście ważne żeby w miarę dobrze wszystko dobrać i za małą kase mieć niezłe granko w aucie |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-05-28 16:06:52 dadas11 czytaj uwaznie co ludzie pisza kolega nie chce tego Clariona, ja tez mam dokladnie takiego samego Clariona i gra zaj*** wogole nie da sie porwonac z niczym innym |
marco11 omega Radom | 2006-05-30 22:24:35 Słuchałem jak to Sony gra i teraz wiem czemu tak wiele osób twierdzi że Sony gra beznadziejnie, więc sobie daruję, teraz upatrzyłem sobie takie radia:
to Pioneer DEH-P6800MP za 800zł Alpine CDA 9852 za 950zł Alpine CDE 9850Ri za 950zł Alpine CDA 9851 używane za 800zł Które polecacie? |
marco11 omega Radom | 2006-05-31 13:53:08 Nikt już nic nie poradzi?????? |